Duminica 28 Aprilie

Sabău ia în calcul plecarea de la cârma „Șepcilor Roșii” după eșecul din derby-ul local


Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj, pare că se confruntă cu o perioadă critică în cariera sa. După o înfrângere usturătoare cu 0-4 în fața CFR Cluj, în etapa a 21-a din SuperLiga României, echipa sa a coborât pe locul 8 din clasament, având cu un singur punct mai puțin decât ocupanta locului 6, ultimul care asigură calificarea în play-off.

În acest moment, U Cluj are o cotă pentru a prinde play-off-ul de 3.70 la agenția de pariuri Betano, una dintre cele mai bune din online potrivit Cote-Pariuri. În mod surprinzător, Sabău a exprimat deschis faptul că o posibilă schimbare în conducerea tehnică a echipei ar putea fi benefică pentru club.

Ce aș putea să spun, e foarte greu acum, le-am transmis jucătorilor că nu sunt supărat, eu i-am pregătit”, a mărturisit Sabău, reflectând asupra performanței echipei și a propriei sale responsabilități. Echipa, sub îndrumarea sa, a avut momente de strălucire, dar și perioade de cădere, așa cum a evidențiat rezultatul recent. Sabău a spus că efortul și calitatea echipei CFR Cluj au depășit capacitatea sa de a face față presiunii și a sugerat că o schimbare de antrenor ar putea fi benefică în momentul de față.

Am fost dominați la toate capitolele, fizic, tactic, duelurile unu la unu”, a recunoscut acesta, subliniind discrepanța dintre cele două echipe atât la nivel fizic, cât și tactic. Această sinceritate și autocritică rare în lumea fotbalului reflectă dorința lui Sabău de a pune nevoile echipei mai presus de orgoliul personal.

Chiar dacă nu a anunțat oficial o demisie, Sabău a deschis calea pentru discuții cu conducerea clubului, sugerând că o nouă direcție ar putea fi necesară. „Ar fi bine ca cei din conducere să ia în calcul și o eventuală schimbare a antrenorului”, a subliniat experimentatul tehnician, accentuând necesitatea de a evalua toate opțiunile pentru viitorul echipei.

StirideCluj (2).jpg

Răspunsul clubului Universitatea Cluj a venit repede. Pe pagina oficială, conducerea a exprimat susținere continuă pentru Sabău. Citându-l pe Winston Churchill, „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează”, mesajul publicat de conducere a reiterat încrederea în capacitatea lui Sabău de a ghida echipa spre succes.

Ilie Dumitrescu, fost coleg de generație cu Sabău, și-a exprimat părerea cu privire la această situație bizară. Analistul media a remarcat curajul asumat de Sabău, care a preluat echipa în momentul în care se lupta pentru evitarea retrogradării și a reușit să îmbunătățească substanțial performanțele echipei.

Pe de altă parte, antrenorul echipei CFR Cluj, Andrea Mandorlini, și-a exprimat satisfacția față de performanța echipei sale și a abordat și el criticile recente.

Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm ambele derby-uri (n.r. cu Universitatea Cluj) și să marcăm 8 goluri. Știu că noi facem o treabă bună aici și cred că meritam mai mult pentru ceea ce am arătat în ultimele partide. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat, dar nu sunt fericit că au fost discursuri care nu mi-au căzut bine”, a spus Mandorlini, care a mărturisit că nu a discutat încă cu patronul echipei cu privire la viitorul său la echipă.

Comentarii Facebook