Sabău a refuzat prima dată să preia U Cluj! Ce l-a convins să accepte: ”Factorul principal al revenirii? Suporterii”


Ioan Ovidiu Sabău a avut marți, 3 ianuarie, prima conferință în calitate de funcția de antrenor al Universității Cluj și a spus, parțial, ce are pe suflet.

Mă bucur să fiu din nou în fața voastră, din poziția de director tehnic, dacă așa s-a anunțat. S-a discutat mult că am absentat în ultimii 8 ani din antrenorat. Cei din conducere au analizat, și după alte variante, cred că sunt cea mai bună variantă pentru club. 

Am fost contactat vineri, nu mai știu data, am spus că nu accept să preiau echipa! Dar, apoi, au fost reacții foarte pozitive din partea fanilor Universității, mi s-au transmis mesajele, apoi am cerut două zile de gândire, fiindcă aveam temeri, frământări.

Știți bine că am ratat un obiectiv important, am considerat că e mai bine așa, chiar dacă președintele Radu Constantea și-a dorit să rămân. N-am stat departe de fotbal, am fost analist sportiv. După reacțiile pozitive, am mai avut o discuție cu Radu Constantea, am acceptat să preiau funcția. 

Vin la o echipă care m-a format ca jucător, din familia U. Știu că e o presiune în plus, mai ales cu oamenii casei, care nu au timp de adaptare. Dacă suntem uniți, și nu dezbinați, ne va fi mult mai ușor.

N-am venit să mă reactivez ca antrenor. Că, vezi Doamne sunt acceptat, că e comod, că sunt acasă. Am fost afectat doi ani de zile că n-am reușit să promovăm în 2019. Am venit fiindcă eu cred că pot să ajut această echipă, să ne îndeplinim obiectivul.

Trebuie să identific problema acestei echipe, ce lipsește, de ce are nevoie formația. Nu am timp! Dacă lucrurile mergeau, nu aveam această posibilitate să revin acasă. Am antrenat la "D", la "C", am fost și la "B", acum sunt la "A". Repet, nu am venit să mă reactivez ca antrenor, am avut oferte de la ligile a doua, a treia, plus o discuție la prima divizie”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Factorul principal al revenirii? Suporterii. Mulți foști colegi mi-au trimis mesaje de felicitare. Domnul Lucescu mi-a scris, Hagi, Popescu, Petrescu, Lupescu, Prunea, Balint, mulți, foarte mulți. Plus ziariști. Mi-au scris că fotbalul românesc are nevoie de mine, bine te-ai întors. 

Transferurile n-o să le fac eu, n-o să discut cu impresarii, să nu se mai interpreteze cu comisioane, că-mi aduc eu jucători etc. Eu fac profilul jucătorului pe care-l doresc, Gabi Giurgiu, directorul sportiv, îmi va oferi 3-4 variante, analizez foarte bine și spun ce ne trebuie", a transmis Sabău. 

Ca jucător, am spus că Romario Pires ne poate ajuta, pe parte sportivă. Am apelat la conducere să-mi spună ce este acest jucător pe parte umană, am avut referințe bune, am zis "OK, accept". Voi avea multe discuții individuale, îi voi cunoaște mai bine pe băieți”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

U Cluj va pleca în Antalya.

Comentarii Facebook