Ce a declarat Eugen Neagoe despre Emil Boc, la prima conferință de presă ca antrenor al Universității Craiova: „Nu am decis să mă împac”


După conflictul iscat de câteva săptămâni între Universitatea Cluj și Eugen Neagoe, antrenorul în vârstă de 55 de ani a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova marți, la aproximativ două săptămâni după ce și-a dat demisia de la „U” Cluj. 

Conducerea Universității nu a vrut să îl lase să plece, astfel că între cele două părți s-a iscat un conflict. Primarul Clujului, Emil Boc, i-a reproșat că a avut o „atitudine de netolerat" în raport cu orașul său. 

Eugen Neagoe, întrebat despre Emil Boc la prezentarea oficială de la Universitatea Craiova

Întrebat dacă s-a împăcat cu Boc, Neagoe a spus la prima sa conferință de presă din noua postură că nu consideră că ar fi avut un conflict cu edilul. 

Am un respect deosebit pentru oamenii de la Cluj. Nu am decis să mă împac cu dumnealui pentru că nu ne-am certat. Cu privire la acel contract, eu cred că s a încheiat în momentul în care am depus acea hârtie, pe 24 decembrie. Sabău este un antrenor valoros și îi urez mult succes. Este cea mai bună variantă în momentul de față", a spus Neagoe, citat de digisport.ro.

Emil Boc, discurs tranșant la adresa lui Eugen Neagoe

Universitatea Cluj nu se aștepta la o astfel de decizie din partea lui Neagoe, iar Emil Boc a intervenit și el în conflictul iscat. 

Evident că s-a întâmplat și un eveniment neplăcut legat de fotbal, nu pot să nu comentez. Am primit vestea total neașteptată a antrenorului Universității Cluj de a-și încheia colaborarea cu clubul nostru și de a pleca la un alt club din România.

Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair-play, l-am asigurat de susținerea orașului, independența managerială, de decizie, nimeni nu s-a amestecat. Avea un contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut eu îl consider inacceptabil.

În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale, din această perspectivă, a relațiilor instituționale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale. Am considerat și consider inacceptabil un asemenea gest.

Toată lumea ți-a dat creditul total, să faci transferuri, într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie. Este o atitudine de netolerat în raport cu Clujul. Dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi solicitat altceva înainte, puteam să discutăm, dar nu de pe o zi pe alta.

Acest gest este inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război este în termeni fotbalistici, de răscumpărare a banilor primiți și utilizarea instrumentelor prevăzute de lege. La Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de pe o oră pe alta de un oraș, de o echipă de suflet a acestei țări”, a spus Boc, în cadrul unei conferințe de presă.

Comentarii Facebook