Miercuri 5 Octombrie

Romtelecom: TVR nu are dreptul legal de a interzice difuzarea meciurilor din cadrul EURO 2012


Ca urmare a deciziei TVR, emisa astazi, 15 iunie, de interzicere a difuzarii meciurilor din Euro 2012 de catre Romtelecom, compania a ripostat cu un comunicat de presa.

Romtelecom precizeaza urmatoarele:

- Factura pentru suma de 550.000 Euro fara TVA (cu scadenta in data de 10 iunie 2012) la care se face referire in notificarea transmisa de TVR nu a fost achitata pana in prezent de Romtelecom deoarece factura corecta, aferenta sumei, a parvenit companiei in dupa-amiaza zilei de astazi, 15 iunie 2012.


- Mentionam ca, anterior, TVR a trimis catre Romtelecom o factura gresita pentru suma sus-mentionata. In acest context, Romtelecom a fost nevoita sa solicite
refacerea facturii, care, in forma ei corecta, a parvenit companiei abia astazi, dupa cum am mentionat mai sus.

- In ceea ce priveste a doua suma mentionata de TVR, cea in valoare de 500.000 Euro, fara TVA, aceasta a fost achitata de Romtelecom, fara a primi niciun fel de obiectii sau nemultumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalitati de intarziere pentru cele 17 zile. Este important de mentionat ca aceasta suma reprezenta o plata in avans pentru transmiterea competitiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie.

"Consideram ca decizia TVR de a interzice difuzarea competitiilor este abuziva, respectiv de a intrerupe semnalul de transmisiune in aceeasi zi in care factura refacuta a fost transmisa si receptionata de Romtelecom.

Astfel, Romtelecom isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-si proteja interesele in acest caz.

Vrem sa asiguram opinia publica de bunele intentii ale Romtelecom. Compania este pregatita sa plateasca aceasta factura luni, 18 iunie. In plus, pentru a-si
demonstra buna credinta, Romtelecom isi exprima disponibilitatea de a  renegocia contractul cu TVR astfel incat ambele canale sa transmita meciurile simultan pentru ca intreg publicul din Romania sa aiba acces la acest continut.

De asemenea, dorim sa subliniem inca o data faptul ca prin achizitionarea acestor drepturi, compania Romtelecom a intentionat sa le ofere clientilor sai continut de calitate, in exclusivitate, folosind oportunitatea oferita de TVR prin scoaterea, in mod public, spre vanzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competitii sportive", au mai precizat reprezentantii companiei.

EURO 2012! TVR transmite toate meciurile. Contractul cu DOLCE SPORT a fost rupt

Comentarii Facebook