Clujeanul Benjamin Adegbuyi l-a făcut K.O. pe legendarul Badr Hari


Luptătorul român de kickboxing Benjamin Adegbuyi l-a învins pe Badr Hari, sâmbătă seara, 19 decembrie, în cadrul ediției a 76 -a a promoției "Glory", care s-a desfășurat în Țările de Jos(Olanda), la Rotterdam. Badr Hari este considerat cel mai de temut și cunoscut luptător din istoria acestui sport. 

În prima rundă ambii luptători au fost extrem de activi, meciul arătând un aparent echilibru. Totuși, luptătorii dădeau de înțeles că acest echilibru poate fi rupt în orice moment de oricare dintre cei doi.

La începutul meciului luptătorul român era cotat cu șansa a doua, însă acest lucru s-a evidențiat doar în a doua rundă, unde în urma unor croșee la nivel feței a fost pus la pământ pentru scurtă vreme și numărat.

Runda a doua a fost una extrem de dificilă pentru Benny Adegbuyi, experiența celor 117 victorii ale marocanului Badr Hari văzându-se în felul în care a gestionat acest moment de slăbiciune al românului cu origini nigeriene. 

Luptătorul clujean Benny Adegbuyi, supranumit ”al doilea cel mai cunoscut om din Transilvania!” de americani, după succesul cu Badr Hari

Dacă runda a doua s-a terminat cu un avantaj coniderabil de puncte pentru Badr Hari, runda a treia a debutat spectaculos pentru român. Acesta i-a întors croșeele din runda a doua marocanului, punându-l la rândul său la pământ. În urma acestor croșee Badr Hari a început să sângereze, arătându-se grav afectat de loviturile primite.

Deși s-a ridicat pentru a continua meciul, acesta nu a mai durat mult, Benny aplicându-i un middle-kick la corp. Lovitura a fost fatală pentru marocan, nemaiputând să se ridice pentru a continua meciul.

Astfel, Benny Adegbuyi încheie cu un K.O. spectaculos cel mai important meci al carierei sale.

Meciul românului a constituit main event-ul serii.

La conferința de presă de după meci, acesta și-a arătat atașamentul față de România, menționând în repetate rânduri numele țării sale. 

El a încheiat conferința de presă cu cuvintele:  "Hai, România!"

Benny Adegbuyi s-a născut în Cluj-Napoca, tatăl lui este nigerian, iar mama româncă. De la vârsta de 8 ani a locuit cu mama și sora lui la Aiud. Contactul cu sportul profesionist l-a avut la București, unde a beneficiat de antrenori de top.

Autor: Iulian Varga

Comentarii Facebook