Miercuri 24 Aprilie

Romania a fost invinsa de Ucraina cu 3-2, intr-un meci amical

Nationala lui Razvan Lucescu nu a reusit sa iasa din pasa proasta pe care o traverseaza de cativa ani.

 

Ucrainienii au preluat rapid conducerea, dar tricolorii au reusit sa revina si sa egaleze, ba chiar au avut avantaj pe tabela de marcaj timp de 12 minute. Din pacate, pe final au cedat initiativa si au permis adversarilor sa revina si sa castige, pe fondul unor greseli in apararea noastra.

 

Golurile au fost marcate de Gabriel Tamaş '56, Daniel Niculae '65, pentru Romania respectiv Aliev '16, Konoplianka '77 şi Chivu '80 (autogol), pentru echipa tarii gazda.

 

Primul gol al tarii vecine a fost inscris de Aliev, care a reusit un gol de senzatie, dintr-o lovitură liberă de la aproape 40 de metri cu un şut pe jos în stânga lui Lobont.

 

Romanii si-au luat revansa la capitolul goluri de la distanta, Gabi Tamaş linscriind cu un sut de la circa 40 de metri, intr-un moment cand portarul  avea in fata mai multi jucatori care i-au ingreunat reactia la sut.

 

Golul cu care tricolorii au luat conducerea a rezultat dintr-o faza in care Bilaşco a interceptat un balon la mijlocul terenului, i-a pasat lui Daniel Niculae şi acesta nu a putut fi oprit de trei aparatori, marcand cu un sut pe jos, la colţul din dreapta al lui Piatov.

 

In minutul 77, Lobonţ a primit un gol printre picioare de la Konoplianca, dupa ce a respins in prima instanta la o acţiune a lui Şevcenko.

 

Golul victoriei gazdelor a fost urmarea unei incursiuni a lui Şevcenko pe partea stânga. Acesta  a trimis balonul peste Lobonţ iar Chivu a deviat neinspirat în propria poartă.

 

Iata si echipele 

 ROMANIA : Lobont - Maftei, Tamas, Chivu, Rat,   Roman(Deac '78), Radoi, Ghioane (Cocis '46), Tanase (Radut '85) - Bilasco (Mazilu '83), A. Cristea (M. Niculae '46).

Antrenor: Razvan Lucescu. 

 

UCRAINA : Piatov - Cigrinski, Kobin (Oleniuk '58), Osipko (Polevoi '62), Timosciuk, Mihalik, Gusev (Fedetkîi '86), Aliev (Seleznov '89), Konoplianka - Milevski (Rotan '83), Sevchenko (Hudobiak '90+2).

Antrenor: Mirek Markevici.

Comentarii Facebook