România învinsă de Spania la Cluj, în Grupa A din FIBA EuroBasket 2021


Echipa națională de baschet masculin a pierdut meciul cu Spania, jucat în BT Arena, meci contând în Grupa A din FIBA EuroBasket 2021.

Scorul partidei a fost de 71-84 (18-21, 16-23, 19-20, 18-20). Partida a contat pentru runda inaugurala a Grupei A din FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers și a fost gazduita de BTArena din Cluj-Napoca, având în tribune au fost prezenți 5.887 de spectatori. Luni, 24 februarie, România va evolua de la ora 19:00 în Shlomo Group Arena din Tel Aviv împotriva selecționatei similare a Israel.

BT Arena din Cluj-Napoca a găzduit, în aceasta seara, confruntarea dintre naționalele României și Spaniei, în cadrul primei etape din Grupa A a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, intalnirea cu laureata mondială atragand în tribune peste 5.500 de spectatori. Partida a început sub semnul echilibrului, antrenorul Tudor Costescu aruncând în lupta în cinci format din tinerii Virna, Tohatan, Diculescu, Popa și Cate, în vreme ce selecționerul iberic Sergio Scariolo a mizat pe campionii mondiali Beiran și Rabaseda, dar și pe experimentați Alocen, Diez și Saiz. Depășind destul de repede emoțiile, Vulturii au arătat multă determinare pe teren și s-au ținut scai de Spania, reușita lui Emi Cate inchizand primul sfert la scorul de 18-21. În următoarele zece minute, în pofida faptului ca Vulturii au reactionat bine de multe ori în apărare și au reușit sa ridice deseori probleme oaspetilor, experiența și valoarea ibericilor si-au pus amprenta pe tabela, astfel ca la pauza scorul a fost 34-44.

La reluare, campioana mondiala a fost mai pragmatica în ofensiva si s-a desprins pana la 41-57, dar Vulturii au ripostat foarte bine prin Emi Cate, imperial sub panouri, pivotul nostru reușind sa bifeze un double-double – 19 puncte și 13 recuperari, dar și prin Kris Richard (14 puncte), astfel ca finalul celui de-al treilea sfert a consemnat scorul de 53-64. Diferenta de zece lungimi s-a menținut și în ultima parte a jocului, România arătând în multe momente ca are un potențial foarte bun și ca-si poate măsura forțele de la egal la egal cu laureata mondială. De la 64-74, ibericii au continuat sa puncteze necruțător prin Saiz și Diez, reușitele acestora asigurand un final linistit, astfel ca ultimul fluier al arbitrilor a consemnat scorul de 71-84.

Principalii marcatori ai naționalei noastre au fost Emi Cate (19 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace), Kris Richard (14 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperari, 1 intercepție, 1 capac), Tudy Gheorghe (9 puncte, 2 recuperari, 1 pasă decisivă) și Dragos Diculescu (8 puncte, 1 recuperare, 1 pasa decisiva), in vreme ce de la campioana mondiala s-au remarcat Dani Diez (21 puncte, 4x3, 4 recuperari) si Seba Saiz (17 puncte, 10 recuperari, 2 pase decisive, 1 intercepție și 2 capace).

Foto: frbaschet.ro

Comentarii Facebook