Record stabilit de sportivii clujeni pe vârful Moldoveanu, din Făgăraș! Au ”făcut sală” la 2.544 de metri - VIDEO și FOTO


Un grup de sportivi amatori, reprezentanți ai Clubului Sportiv The Box au urcat sâmbătă, 30 septembrie, pe vârful Moldoveanu din munții Făgăraș, ducând cu ei o haltera si greutăți de 100 de kg cu  scopul de a face îndreptarea la cea mai mare înălțime din România.  

După ce acum o luna s-au antrenat la o înălțime de 2303m pe Pietrosul Rodnei, grupul a decis sa treacă la următorul nivel si au atacat munții Făgăraș. Au fost 36 de persoane in total, 20 de persoane  reprezentând Clubul The Box din Cluj Napoca, 6 de la Upcult Fitness București si încă 10 însoțitori.  

Pe parcursul zilei s-au făcut peste 2500 de flotări si peste 150 de îndreptări cu o haltera de 100 de  kilograme in cel mai înalt punct din Romania. Mai mult chiar, unii dintre participanți au reușit chiar sa  își doboare recordurile personale. Maria, de exemplu, a ”îndreptat” pentru prima data 100 de kg. 

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.58.51.jpeg

Cei care au participat la eveniment speră să inspire românii să facă mai multa mișcare.  

Toată lumea trebuie să înțeleagă că Sportul reprezintă componenta principală pentru sănătatea  fiecăruia dintre noi. Vrem să transmitem că “a face sală” nu este singura modalitate prin care putem ajunge la cea mai bună versiune proprie. Să cărăm o halteră de 100 kg pe cel mai înalt vârf din România  a reprezentat o adevărată provocare, atât din punct de vedere fizic, psihic cât și social. Comunitatea  noastră a dovedit ca excelează la toate capitolele și ca poate face față oricărei provocări. 

Haltera este simbolul principal al comunității. A fost doar o chestiune de timp până când de la o simplă idee am făcut totul să devină realitate”, a spus Sebastian Bilba, coordonatorul evenimentului.   

Date tehnice 

• 36 de persoane  

• Durata: 8h:30m 

• Punct de plecare: Stana lui Burnei 

• 2544 flotări 

• 154 îndreptări cu haltera 

• Greutăți: 1 haltera 20 kg, 8 discuri de 10 kg.  

ACS The Box luat naștere din dorința de a apropia oamenii de sport, ajutându-i astfel să se dezvolte, atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual. Am simțit pe pielea noastră ce înseamnă să crești fără componenta sportivă în viața de zi cu zi și ne dorim să schimbăm acest aspect într-o societate care  apreciază din ce în ce mai puțin activitatea fizică. 

Comentarii Facebook