Reacţia lui David Popovici după ce a ratat o medalie la Jocurile Olimpice. Declarația amuzantă a înotătorului


Înotătorul-fenomen, David Popovici, a obținut locul 4 în finala de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice și a ratat medalia de bronz la doar două sutimi. Este un rezultat excepțional pentru sportivul român de doar 16 ani. Chiar dacă nu a obținut nicio medalie la această probă, David se consideră câștigător prin prisma experienței pe care a căpătat-o, mai ales că și-a depășit de mult obiectivele propuse pentru această Olimpiadă. La final, sportivul a smuls zâmbete din partea jurnaliștilor, cu o declarație amuzantă.

David Popovici, declarație amuzantă, după finala de 200 de metri liber

Înotătorul român a reușit o performanță uimitoare. A plecat de pe culoarul numărul 1, în finala de 200 de metri și nu și-a dorit altceva decât să se întreacă pe sine. Și a reușit pe deplin și mai mult decât atât. După primii 50 m a fost al treilea, a întors al patrulea la 100 m şi al şaselea la 150 m, după care pe ultima lungime a avut un finish formidabil, terminând pe locul patru, la doar două  sutimi de medalia de bronz: 1:44,68.

Popovici a obținut astfel un nou record pentru România, dar și unul personal la acestă probă pe care nu a considerat-o niciodată favorita sa. La final, David a avut puterea să îi facă pe cei din jurul său să zâmbească. El s-a amuzat împreună cu jurnaliștii pe seama faptului că a scăpat printre degete medalia de bronz.

Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut.

Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost să câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul și înotul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul 4”, a declarat David Popovici la zona mixtă după finala de la 200 m liber.

Speranțe mari pentru proba de 100 de metri liber

Tot marți, tânărul înotător va lua startul în serii la proba de 100 de metri liber, favorita sa. Își dorește o performanță cel puțin la fel de bună ca cea de la 200 de metri.

A fost o încălzire un pic mai lungă şi cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aştept la un rezultat cel puţin la fel de bun. Nu am simţit presiune la 200 m şi nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuşi, nici la 100 m. Pentru că deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii”, a mai spus David Popovici.

Proba de 100 de metri liber va avea loc marți de la ora 13.20.


Comentarii Facebook