Scrimera Ana Maria Popescu ironică spre ministrul Novak, după argintul olimpic: Poate luați dvs aurul la Tokyo


Ana Maria Popescu, argintul olimpic la Tokyo în proba de spadă, i-a urat ministrului Sportului, Eduard Novak, să meargă el la Tokyo și să ia aurul. 

Ana Maria Popescu s-a plâns în legătură cu condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar ministrul a spus că: ”După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastică”.

Marți, scrimera Ana-Maria Popescu a revenit acasă și a continuat duelul cu ministrul: ”Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puține titluri cu «Brânză a pierdut aurul», dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat.

Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că suntem la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult.

Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile. Am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul. Nu e ok oameni buni, pentru că indiferent că ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, și noi și antrenorii noștri.

Am în spatele meu patru oameni. Atâta am avut la Jocuri. Pe lângă ei, apropo de finanțare domnule ministru, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții.

Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Dar nu e o problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia.

Povestea acestei aventuri e incomensurabilă, am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Nu contează culoarea medaliei.

Mi-am demonstrat mie, pentru că mi-am spus de la început că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur. N-am mai vrut de data asta să confirm, să am validarea nimănui. Am fost acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Am făcut”, a declarat Ana Maria Popescu.

Ministrul Sportului și Tineretului, Eduard Novak, i-a dat flori la întoarcerea acasă.

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ”tuşa de aur”.

Reprezentanta României a pierdut dramatic, în prelungiri, şi a ratat pentru a doua oară titlul olimpic, după ce în 2008, la Beijing, a obţinut tot argintul, scrie Digi Sport.

Comentarii Facebook