Război în conducerea fotbalului românesc: Mircea Sandu vs Dumitru Dragomir


Scandalul recent din fotbalul românesc, cauzat de decizia TAS de a retrograda echipa Rapid în liga a II-a și de a o reintroduce pe Concordia Chiajna în Liga I, începe să creeze tensiuni chiar și la conducerea Federației și a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au început să se bată în declarații acuzatorii, fiecare dând vina pe celălalt pentru dezastrul din Liga I.

Președintele LPF, DUmitru Dragomir, este nemulțumit de Mircea Sandu și se simte ofensat de faptul că nu a spus despre el nici măcar "o frază frumoasă" de 20 de ani.

"Nu ştiu dacă m-aţi auzit vreodată vorbind urât în public de Mircea Sandu. Pe el l-aţi auzit vreodată spunând un cuvânt frumos de Dragomir? Şi fiind prieten cu mine. Dacă a zis, eu nu l-am auzit. Da, sunt de acord, a zis că ieşim la masă, dar una e una şi alta e alta. Ne-a făcut neprofesionişti şi în toate felurile, inclusiv pe mine. Nu sunt supărat pe preşedintele Mircea Sandu, este şeful meu. Sunt supărat numai că n-a spus şi de mine o frază frumoasă în decurs de 20 de ani. În toate situaţiile din lume l-am susţinut, dânsul mai puţin pe mine. M-a susţinut, dar mai puţin", a spus Dragomir, informează realitatea.net.

Președintele LPF consideră că au făcut parte mereu din aceeași echipă, dar susține că Mircea Sandu l-a tratat mereu ca pe un subaltern.

"Eu am considerat toată viaţa că sunt în echipă cu Mircea Sandu. Nu ştiu dacă domnul Mircea Sandu a considerat în permanenţă că dânsul e în echipă cu mine. Probabil ne-o fi tratat ca pe subalterni şi are dreptate din punctul ăsta de vedere", a explicat Dumitru Dragomir.

Dragomir consideră că președintele FRF a fost adesea influențat de oamenii din jurul său.

"L-am apreciat în permanenţă pe Mircea Sandu că a încercat să respecte statutele şi regulamentele, în schimb a fost influenţat de multe ori de oameni. Oameni care ori i-au ascuns adevărul, ori nu i-au spus. Cum să nu îi spună ceva, dacă n-a ţinut minte hotărârile Comitetului Executiv, la pagina 234 scrie că anul competiţional 2013-2014 la Liga I are 18 echipe. Băi, fraţilor, ce anexe? Scrie undeva aici de anexe? Păi noi avem anexe în regulament? Suntem nebuni toţi? Cine i-a spus asta lui Mircea Sandu, că e anexă, l-aş sancţiona. Sau dacă Mircea Sandu n-a citit cartea asta, să o citească pe asta, că e pe site-ul federaţiei. Eu nu îl acuz pe preşedintele federaţiei că încalcă regulamentele, dar în situaţia asta (n.r. - cazul Concordia Chiajna-Rapid) i-a scăpat", a precizat Dragomir.

Mircea Sandu l-a acuzat, luni, pe Mitică Dragomir că a insistat pentru un campionat cu 18 echipe în seonul 2013-2014 și că a transformat LPF-ul în ”sluga” televiziunilor și a banilor din drepturi de transmisie.

"Când LPF a cerut 18 echipe în Liga I a încălcat prevederile regulamentelor şi ale statutului. Ei au spus că au probleme cu Consiliul Concurenţei, cu contractul pentru drepturile TV, dar nu mi-a făcut nimeni dovada. Eu înţeleg că fără bani nu se poate face fotbal, dar nici în sluga televiziunilor nu se poate să fii. Nu ştiu care sunt interesele, dar să introduci încălcând regulamentele o echipă sau mai multe în competiţie mi se pare că trebuie să ai o doză de curaj", a spus Mircea Sandu în conferinţa de presă de luni.

Comentarii Facebook