Rapid a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1, cu două penalty-uri contestate vehement de campioană


Scandal mare după Rapid versus CFR Cluj! Rapid a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1, cu două penalty-uri contestate vehement de campioană. Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu l-a desființat pe Cătălin Popa, care a greșit la ambele faze.

La Digisport, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a precizat că Rapidul a primit eronat cele două lovituri de la 11 metri, putând vorbi fără probleme despre o viciere de rezultat în derbiul etapei cu numărul XVI din Superliga.

În minutul 32, portarul Scuffet iese dintre buturi, ajunge târziu la minge și-l lovește violent pe atacantul gazdelor, Luckassen. În prealabil, fundașul Yuri degajase mingea din careul CFR-ului.

În minutul 69, în careul CFR-ului a avut loc un duel pentru minge între Marko Dugandzic și Andrei Burcă. Atacantul Rapidului s-a prăbușit la pământ, iar centralul Cătălin Popa a dictat din nou penalty pentru gazde. Mai mult, Ovidiu Hațegan (șeful serii în camera VAR) nu a intervenit.

Da, dacă este să punem așa o fază, într-adevăr există o împingere între Luckassen și jucătorul în alb (n.r. Yuri). Se duce direct în el și îl împinge. Sancțiunea se dă împotriva primului jucător care comite greșeala. Primul este jucătorul în vișiniu (n.r. rapidistul) care se duce cu brațele în spatele adversarului. Umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale, în care umărul e în același nivel cu umărul adversarului. Sancțiunea lui Scuffet, după părerea mea... mi se pare o intrare brutală asupra unui adversar fără să joace mingea. Poate să fie și cartonaș roșu” - Ion Crăciunescu, la Digisport.

N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva! După părerea mea sunt doi jucători într-un contact, dar nu mi se par niște lucruri evidente. La penalty trebuie să fie lucruri clare. Nu dădeam niciodată”, a încheiat fostul arbitru. 

Situația din Superliga după acest meci:

  • Farul Constanța 37 p (16 meciuri)
  • Rapid București 32 p (16 meciuri)
  • CFR Cluj 28m p (14 meciuri).

Comentarii Facebook