Probleme pentru campioana CFR Cluj! Un fotbalist dat afară cere despăgubiri: „Doar minciuni, nu și-a primit banii”


În această iarnă CFR Cluj s-a despărțit de de ghanezul Ibrahima Mbaye, care este extrem de supărat pentru modul în care a fost tratat de conducătorii formației din Gruia. Fotbalistul are de gând să ceară despăgubiri.

Fundașul ghanez Ibrahima Mbaye ajunsese în Gruia în toamnă. Fotbalistul de 28 de ani nu a prins decât o dată lotul lui Dan Petrescu, la meciul cu CSC Dumbrăvița din Cupa României, nefiind folosit nici măcar un minut. Acum, după ce a fost dat afară de campioana României, fundașul are de gând să ceară despăgubiri. Impresarul acestuia, Giuseppe Accardi, a criticat dur conducerea celor de la CFR Cluj în presa din Italia.

Agentul a declarat că Mbaye nu a fost tratat cum ar fi trebuit, staff-ul tehnic din Gruia neacordându-i șanse de a juca. Mai mult, Accardi a spus că ghanezul nici nu a fost plătit pentru toată perioada petrecută în România, motiv pentru care fotbalistul va merge să-și ceară drepturile în instanță.

Jucătorul nu este pe listă și nici nu se poate întoarce în România pentru că nu are permis de muncă. Răzvan Zamfir (n.r. director sportiv al clujenilor) mi-a zis doar minciuni. E un mincinos! Mai mult decât atât, jucătorul nici măcar nu și-a primit ultimele salarii. Și mai sunt și alți jucători în aceeași situație. Mbaye chiar le-a dat bani unor jucători africani pentru a-i ajuta. După plecarea de la Bologna, Răzvan Zamfir a pus o mare presiune. Negociam cu niște echipe din SUA, dar, în cele din urmă, am fost convinși de aprecierea directorului sportiv și am acceptat. Când am semnat contractul eram fericiți, dar apoi nu l-au trecut pe listă.

Pe 17 decembrie, când se întorcea în Italia, a fost oprit la Biroul de Imigrări și i s-a spus că nu poate reveni în România pentru că nu are permis de muncă. Dar ce e și mai rău este altceva: nu a fost luat niciodată în calcul de antrenor. Acum nu se poate întoarce în România, sunt niște probleme birocratice. Acum vom lua măsuri pe căi legale. Vom cere rezilierea contractului și despăgubiri. Am vorbit cu avocații. Ei nu l-au trecut pe listă, iar noi putem cere asta", a declarat Giuseppe Accardi pentru TuttoMercatoWeb.

Ibrahima Mbaye, care are o cotă de piață de 450.000 de euro, a semnat cu CFR Cluj la jumătatea lunii septembrie gratuit. Fotbalistul format la Inter a mai trecut, de-a lungul carierei, pe la Livorno și Bologna, aceștia din urmă transferându-l în 2015 pentru 3,5 milioane de euro. Cel mai important trofeu pe care și l-a adjudecat este Cupa Africii pe Națiuni, câștigat cu echipa Senegalului în 2022. Ghanezul a mai cucerit și un titlu de campion al Italiei la categoria de vârstă U19. În 2014, Ibrahima Mbaye avea o valoare de piață de 6,5 milioane de euro, scrie eurosport.ro.

Comentarii Facebook