Primăria Cluj-Napoca retrage marca ”U Cluj” firmei deținute de Florian Walter

 

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor dezbate joi, 11 august, un proiect de hotărâre prin care se propune retragerea mărcii ”Universitatea Cluj U 1919” de la firma Fotbal Club Universitatea Cluj SA, deținută de Florian Walter.

 

Sistarea contractului dintre Primăria Cluj-Napoca și firmă, încheiat în 14 august 2009, se va face de comun acord între părți, deoarece societatea este în reorganizare judiciară. În 20 iulie, administratorul financiar la U Cluj a anunțat Primăria că: ”niciunul dintre demersurile pentru asigurarea unor surse de finanțare a activității clubului, de natură a acoperi atât plata creanțelor curente, cât și a ratelor conform planului de reorganizare aprobat și confirmat” nu a avut succes, astfel că ”nu a avizat înscrierea echipei în competițiile oficiale organizate de FRF în sezonul 2016 - 2017, precizând totodată că va aviza înscrierea doar în existența unor surse sigure de finanțare a activității clubului”.

 

În data de 26 iulie, administratorul judiciar a convocat Comitetul Creditorilor pentru data de 9 august, ”în vederea discutării oportunității încheierii unui act adițional de încetare a contractului de licență exclusivă (a mărcii ”Universitatea Cluj 1919)”.

 

Consilierii locali trebuie acum numai să aprobe retragerea mărcii, iar era Florian Walter la U Cluj se va încheia.

 

După votarea acestui punct, aleșii locali vor trebui să decidă dacă aprobă transmiterea ”dreptului de folosință exclusivă, totală și perpetuă, cu titlu gratuit, asupra mărcii ”Universitatea Cluj U 1919” Asociației Club Sportiv de Fotbal ”Alb-Negru” a Studenților Clujeni”.

 

Asociația Club Sportiv de Fotbal ”Alb-Negru” a Studenților Clujeni este un un club sportiv organizat ca persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ prin asocierea municipiului Cluj-Napoca cu universitățile clujene: UBB, UTCN, UMF, USAMV. Noua structură a dobândit personalitate juridică în 22 iulie 2016.

 

Primarul Emil Boc a precizat că noul club a fost de așa natură fondat pentru a putea primi finanțare de la bugetul local.

Comentarii Facebook