Premieră la Cluj: Pe Cluj Arena se joacă primul meci de fotbal feminin din Liga Campionilor!

 

Primul meci de fotbal feminin din Liga Campionilor va avea loc miercuri, 26 septembrie, de la ora 17:00, pe Cluj Arena.

Meciul este o premieră atât pentru Cluj Arena, dar şi pentru municipiul Cluj-Napoca.

Pentru prima dată de la inaugurare, arenă va găzdui un meci de fotbal din grupele prestigioasei competiţii fotbalistice inter-cluburi UEFA Women’s Champions League, echipa clujeană de fotbal feminin Olimpia U.T. Cluj-Napoca întâlnind, în şaisprezecimile competiţiei, echipa austrică NÖSV Neulengbach.

De asemenea, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, un oraş este reprezentat în cea mai importantă competiţie fotbalistică din Europa de către două echipe care au reuşit excepţionala performanţă de a se califica, formaţia CFR 1907 Cluj susţinând deja, cu succes, primul său meci în grupele UEFA  Champions League din acest sezon.

La doar doi ani de la înfiinţare, echipa de fotbal feminin Olimpia U.T. Cluj-Napoca a devenit o emblemă a oraşului şi a judeţului datorită ascensiunii fulminante pe care a avut-o atât pe plan naţional cât şi internaţional, aceasta câştigând doi ani la rând titlul de campioană naţională şi reuşind totodată accederea în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Salutăm performanţele fetelor noastre şi invităm toţi clujenii, iubitori ai sportului în general şi ai fotbalului în special, să încurajeze din tribune sportivele clujence”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu.


Performanţele echipei clujene:

2010-2011 şi 2012-2013: Campioană a României şi câştigătoare a Cupei României

2011 – Participarea în Grupele UEFA Champions League, echipa fiind repartizată în urna a treia valorică (3-1 cu SFK Sarajevo, 4-1 cu Atasehir Belediyespor şi 5-0 cu Gintra Universitetas)

2012 - Participarea în Grupele UEFA Champions League, echipa fiind de data aceasta repartizată în urna a doua valorică (8-0 cu FC Birkirkara, campioana Maltei, 4-2 cu  Glentoran Belfast, campioana Irlandei de Nord şi 4-1 cu Dezembro, campioana Portugaliei)

Comentarii Facebook