Povestea campioanei naționale de bikini fitness! E o clujeancă ambițioasă, care a trecut peste toate problemele

 

Cristina Mărginean este o clujeancă plină de ambiție, care a luptat pentru fiecare trofeu pe care l-a câștigat. Are la activ trei titluri naționale la categoria bikini fitness și acum visează la un succes European.

 

Cristina își aduce aminte cu plăcere de primii pași în sala de fitness și are o serie de sfaturi ”motivaționale” pentru cei care doresc să se apuce de ”sală”. ”Daca ar fi sa o iau cu inceputul as putea spune ca de mica am inceput sa gust din ceea ce inseamna sportul in sine. Gimnastica (la fel ca toate celelalte fete), dansuri, baschet si karate (ca toti baietii). Dar nimic nu m-a prins. In nimic nu excelam, desi parintii ma mutau dintr-o parte in alta. In liceu ajunsesem sa fiu genul acela de fata plinuta, complexata (recunosc) si o gurmanda incurabila. Am inceput sa particip la tot felul de clase (gen aerobic, zumba, pilates etc) dar cum nu stiam mai nimic din ceea ce stiu astazi, nici varianta aceasta nu a dat roade. Momentul in care ”am pus piciorul in prag a fost undeva la sfarsitul liceul cand am reușit printr-un regim drastic si extrem de mult cardio sa ajung la kg mult dorite, dar nu si forma. Ajunsesem sa-mi fie frica sa mananc ceva gresit in ideea in care nu vroiam sa pun inapoi nici macar un gram. Ajunsă la faculatate am continuat cu acelasi stil de viață pana in momentul in care intamplator am ajuns in sala de fitness Arena U Cluj. 

 

Spun intamplator deoarece motivul pentru care ajunsesem acolo era doar acela de a face inca o lunga sedinta de cardio. Clasa de aerobic la care paticipam se mutase in cadrul Arenei si  nevrând sa schimb colectivul m-am mutat si eu. 2-3 zile pana la revenirea in formula completa, m-am decis sa fac fitness desi cum spuneam tot la cardio am ajuns. Atunci am fost abordata de actualul meu antrenor, Vasut Sebastian care mai in gluma mai in serios mi-a propus sa incep sa fac cateva antrenament alaturi de el. Desi raspunsul meu a fost ”Eu nu vreau sa fac culturism” (ma amuz si in ziua de astazi), am ascultat ceea ce a avut de spus si am analizat propunerea lui. 2 zile mai tarziu am venit cu raspunsul: Da, vreau sa fac performanță! Ceea ce ma motiveaza si a stat la baza evolutiei mele a fost si este continua schimbare in care corpul meu se afla. Increderea celor din jur, dorinta de ajunge cat mai buna si faptul ca de multe ori, uitandu-ma la unele modele de bikini fitness de dincolo, imi doream sa "ajung precum ele", m-a motivat de asemenea. Modelele apreciate: Valeria Ammirato si Nathalia Melo”, a povestit ea.

 

 

Cristina este studentă la UMF Cluj și își împarte timpul între facultate, sala de sport și familie. 

 

Fiind studenta in cadrul UMF-ului, specializarea Asistenta medicala, zilele mele tot timpul s-au impartit intre cursurile si stagiile din spitale si orele de antrenament din sala.

 

In zilele libere de cele mai multe ori prefer sa "dau o fuga pana acasa" sa-mi vad familia sau daca aleg sa raman in Cluj imi dedic orele libere studiului, prietenilor si dezvoltarii profesionale. Actualmente weekend-urile mi le petrec intr-un minunat colectiv de sportivi in cadrul cursului de instructor de fitness pe care-l urmez.

 

Absolut fiecare titlu a fost si este in egala masura la fel de important pentru mine pentru ca reprezinta inca o realizare. Dat fiind faptul ca ma pot mandri cu 3 titluri de campioană natională, locul 1 in cadrul Cupei României, locul 2 Trofeul Hercule si Cupa Federatie si Mr. Napoca plus minunata experienta traita la Campionatele Europene din acest an, unde m-am clasat a 10 a, consider ca pana acum mi-am atins obiectivele si nu am de gand sa ma opresc aici.

 

Clubul U Fitness reprezinta o a 2 a casa pentru mine. Locul in care m-am format, profesionistii de la care am invatat si prieteniile legate pot defini cel mai bine Arena fitness U Cluj”, a mai povestit Cristina Mărginean.

 

 

Ea are un plan pentru următorii 10 ani, care include și doi copii, dar până atunci se pregătește pentru Campionatul European 2015.

 

Stiu exact unde si cum vreau sa fiu peste 10 ani. Absolventa a UMF-ului cu specializarea in Asistenta medicala si un master in Nutritia si Calitatea vietii, Personal Trainer si mamică fit a doi copii minunati. Nu stiu daca toate acestea se vor intampla aici sau in alta tara, dar sunt sigura ca voi reusi sa le imbin pe toate.

 

Niciodata nu este prea tarziu sa schimbi ceva. Astfel celor care au de gand sau deja sunt in faza de schimbare le recomnd in primul rand sa aiba rabdare, sa nu renunte, sa fie intr-un continuu progres si sa nu priveasca niciodata cu pesimism. De asemnea ar avea nevoie de un antrenor dedicat  care sa le fie alaturi cu sfaturi in materie de exercitii si nutritie, pentru ca la fel cum spunea un mare antrenor, "Orice personal trainer are in spate un altul!”.

 

Am intrat in pregatirea pentru Campionatul European de anul viitor si Campionatul Național de junioare. Dupa vor urma competitiile private si cele ce tin de Federatia Romana de culturism si fitness la fel ca si in acest an”, a mai spus clujeanca.

 

Cristina Mărginean concurează la categoria Bikini fitness 160/163 cm.

 

Comentarii Facebook