Sambata 1 Octombrie

Portarul lui CFR Cluj ridică în slăvi fotbalul maghiar: Fotbalul maghiar ar fi un pas înainte. Sunt ungur 100%. Românilor poate nu le convine


Portarul lui CFR Cluj, Otto Hindrich a făcut unele declarații halucinante în presa maghiară, spunând că ar vrea să joace în Ungaria. Acesta este poreclit ”Iohannis”, pentru că vorbește încet și calm.

Cred că fotbalul maghiar ar fi un pas înainte, pentru că acolo este o altă lume. Am fost acolo de două ori în probe, când eram mic. Sunt atras, foarte atras (n.r. să joace în Ungaria), dar aș prefera să joc pentru Puskas și Frodi (Ferencvaros). Ar fi un pas înainte.

Dar vreau să joc cât mai mult aici, iar apoi mă voi gândi la lucruri de genul acesta. Am fost crescut 100% în spirit maghiar, dar nu vreau ca această problemă să fie ridicată în presa românească. Nu sunt sigur că le-ar plăcea răspunsul meu sau atitudinea mea”, a povestit portarul, într-un interviu acordat kronikaonline.ro.

Acesta a mai spus că a susținut Ungaria la Campionatul European. ”Desigur. Am fost crescut sută la sută ungur. Cred că acest lucru, că sunt ungur, va fi abordat cât mai curând în presa românească. S-ar putea să nu le placă răspunsul sau atitudinea mea”.

Portarul Otto Hindrich are nume german, dar este din Luna de Sus (comuna Florești), unde locuiește și familia lui. ”Numele meu german este o moștenire a familiei. Au fost familii de sași în Magyarlóna (Luna de Sus), astfel de nume au rămas. Dar obișnuiam să spun că nu știu deloc germană sau numai cât am învățat la școală. Mereu mă întreabă ce se întâmplă când merg în Germania, pentru că acolo trebuie să știu germana, dar nu știu și voi învăța doar dacă trebuie”.

Portarul de 19 ani a spus că la CFR Cluj nu mai suportă presiunea. ”Este o atmosferă rece și există presiune și există multă presiune. Jucătorilor nu le pasă cine este în echipă, ci doar să fie cei mai buni coechipieri. Ori de câte ori fac o greșeală, mă privesc urât și mă ceartă. Nu e vorba că nu mă plac. Mă plac și încearcă să mă ajute, dar când există o astfel de situație mă ceartă. De exemplu, după meciul cu FCSB. Există multă presiune la CFR”.

Acesta a spus că în timpul mandatului lui Marius Șumudică i s-a spus să plece.

Când am revenit la CFR în vară și am început să joc după o accidentare. În plus, a fost un antrenor cu portarii care nu mă plăcea foarte mult și mi-a spus să plec, că nu am ce căuta aici. Antrenamentele nu mergeau bine pentru că este dificil după accidentare. Dar apoi lucrurile s-au schimbat, a venit Dan Petrescu și lucrurile au luat-o în altă direcție”, a povestit Hindrich.

CFR Cluj a primit 700.000 de euro, de la Akamemia Puskas, pentru Hindrich, dar nu a acceptat. ”Am intrat pe Facebook și am început să citesc comentarii. Oamenii mă certau, spuneau că nu sunt un portar bun. M-a supărat foarte, foarte tare. Părinții îmi spun mereu să nu iau în considerare comentariile pentru că oricine are un telefon și acces la internet poate posta. Iar oamenii nici nu se gândesc la ce ar putea însemna un comentariu, că unii oameni, ca mine, îl iau foarte personal”, s-a destăinuit Hindrich pentru sursa citată.

Foto: Facebook / Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Comentarii Facebook