Pițurcă va pleca de la națională? Președintele LPF vrea alt selecționer



Președintele LFP, Gino Iorgulescu, a susținut o conferință de presă ce a avut ca temă principală situația echipei naționale a României. Iorgulescu susține că una dintre măsurile necesare este schimbarea selecționerului.

Șeful LPF recunoaște că în cazul în care Pițurcă va fi schimbat ar dori să pornească discuțiile cu tehnicianul Cosmin Olăroiu.

"Toată lumea spunea că Piţurcă trebuie schimbat, eu am spus-o în Comitetul Executiv și-mi mențin părerea, trebuie schimbat. Nu știu dacă găsim un alt antrenor, pentru că cei îndreptățiți să vină la echipa națională au contracte pe bani mulți și nu știu dacă se pot rezilia. Eu spun că orice contract trebuie făcut la obiectiv. A ajuns la baraj, nu s-a calificat, să dăm șansă altcuiva. Nu spun că le știu pe toate, sau că am cea mai bună soluție. Vedem ce se întâmplă la alegerile de pe 5 martie. Eu zic că a avut șansă, nu s-a calificat. Nu am vorbit cu Cosmin Olăroiu nici nu vreau să fac această discuție. Dacă se va pune problema schimbării lui Pițurcă, poate fac această discuție.", a declarat Gino Iorgulescu la Digi Sport 3.

Gino Iorgulescu a vorbiut și despre campania de calificare la Euro 2016.

"Contează forma jucătorilor, selecția, dacă e făcută cel mai bine. La prima vedere într-adevăr e o grupă mai ușoară decât celelalte. Dar eu am jucat cu Irlanda de Nord, s-a jucat doar la o poartă și n-a vrut să intre mingea. contează și șansa. Trebuie să ne concentrăm să facem o echipă și să jucăm. În ultima perioadă nu jucăm la un nivel care să ne permită să spunem că suntem calificați. Finlanda și Irlanda de nord nu sunt pe stilul nostru, e de ajuns să te încurce una și pierzi calificarea.", a mai spus preşedintele LPF.

Comentarii Facebook