Piţurcă şi-a stabilit lotul la naţională. 23 de jucători, toţi de la cluburi din România


Selecţionerul echipei naţionale de fotbal, victor Piţurcă, a stabilit lotul de 23 de jucători. Toţi sportivii sunt joacă la cluburi din ţară.

Pentru stagiul de pregătire de la Espona, din Spania, din perioada 27 ianuaria - 7 februarie, Victor Piţurcă a pregătit câteva surprize în ce priveşte componenţa lotului naţional.

Marea surpriză este juniorul Mihai Bălaşa (Viitorul Constanţa), care a adunat doar 10 meciuri în Liga I la cei 18 ani împliniţi pe 14 ianuarie. Viitorul are nu mai puţin de 4 jucători la lot, cei mai mulţi provenind de la Astra şi Dinamo (câte 5) şi Pandurii (3).

Aceştia sunt jucătorii pe care se va baza selecţionerul în primul meci din cadrul stagiului, împotriva slecţioantei Poloniei. Meciul este programat pentru data de 2 februarie (21,45 - ora României), potrivit Agerpres.

După acest meci, majoritatea dintre jucătorii menţionaţi, vor pleca la cluburi, sau dacă vor fi convocaţi, la naţionala de tineret Under 21. Aceasta are de disputat, pe 6 februarie, la Tiraspol, un meci amical cu reprezentativă Republicii Moldova.

Pe 4 februarie, se vor alătura celor rămaşi la Estepona, fotbaliştii de la cluburile din străinătate şi cei de la Steaua Bucureşti. Lotul astfel completat va avea un meci de verificare împotriva Autraliei, la Marbella, în 6 februarie, de la ora 21:00

În funcţie de starea lor de sănătate, de statutul pe care îl au la echipele de club şi de forma sportivă, faxurile definite, de confirmare sau de revocare, vor fio trimise în 2 februarie, după ce faxurile de principiu ar fi trimise mai repede, în 22 ianuarie, pentru aceşti din urmă jucători.

Lotul convocat miercuri de Piţurcă:
portari: Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu), Alexandru Buzbuchi (FC Viitorul Constanţa) şi Cristian Bălgrădean (FC Dinamo Bucureşti);
fundaşi: Alexandru Măţel (Astra), Constantin Nica, Dragoş Grigore, Sergian Luchin (toţi de la FC Dinamo Bucureşti), Marius Valerică Găman, Ştefan Bărboianu (ambii de la Astra), Mihai Bălaşa (FC Viitorul Constanţa) şi Laszlo Sepsi (FC CFR 1907 Cluj);
mijlocaşi: Ionuţ Neagu (FC Oţelul Galaţi), Mihai Răduţ, Dan Nistor, Alexandru Maxim (toţi de la CS Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Mateiu (FC Braşov), Liviu Antal, Nicolae Stanciu (ambii de la FC Vaslui), Aurelian Chiţu (FC Viitorul Constanţa);
atacanţi: Constantin Budescu (Astra), Gheorghe Teodor Grozav (FC Petrolul Ploieşti), Marius Silviu Alexe (FC Dinamo Bucureşti) şi Denis Alibec (FC Viitorul Constanţa).

Comentarii Facebook