Duminica 28 Aprilie

,,Pentru noi, NU există IMPOSIBIL”- Baschetbaliștii de la U-BT au obținut o victorie istorică în meciul cu deținătoarea trofeului Eurocup, Gran Canaria


U-BT Cluj-Napoca a reuşit o victorie istorică în faţa echipei spaniole Dreamland Gran Canaria, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 113-111, după prelungiri, miercuri seara, la Las Palmas,în penultima etapă din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

''U'' s-a impus dramatic, graţie unui coş marcat de Emanuel Căţe în penultima secundă a prelungirilor.

Meciul a fost unul spectaculos, cu multe răsturnări de scor pe final, cu ratări de aruncări libere şi reuşite de trei puncte, formaţia clujeană reuşind să câştige deşi gazdele au revenit de mai multe ori.

Karel Guzman s-a accidentat în meciul din weekend de la Târgu Mureș, în vreme ce problemele medicale ale lui D.J. Seeley au apărut înaintea confruntării cu spaniolii. Astfel, Mihai Silvășan a readaptat sistemul de joc, însă clujenii au găsit cu ușurință drumul spre coș.

Primele puncte au venit de la Stipe, apoi americanul Shurna a desprins-o pe Gran Canaria la 10-4. Gazdele au pus stăpânire pe joc, U-Banca Transilvania ieșind în evidență printr-o pasă de alley-oop a lui Stipanović către Mejeris, 21-13. Avantajul a crescut la 37-18, iar Patrick Richard a contabilizat ultimul coș al sfertului întâi.

Actul secund a demarat cu un parțial de 8-0 al transilvănenilor, Jaka Lakovič solicitând imediat time-out. Din păcate, Sylven Landesberg, campion în trecut al Euroligii, le-a turnat clujenilor plumb în picioare prin două coșuri marcate la rând.

După câteva minute, U-Banca Transilvania și-a revenit și a oferit o evoluție consistentă pe ambele faze. Spre bucuria numeroșilor fani veniți tocmai de la Cluj-Napoca, Emi Cățe a scuturat plasa de la mare distanță, 45-38. Până la pauză, același Cățe a egalat la 54 și a transmis un mesaj clar la interviul de la jumătatea meciului: Vom lupta până la ultima picătură de energie!

Gran Canaria a beneficiat de un joc impresionant al lui Brussino, pe când replica noastră a venit de la Bryce Jones și Patrick Richard. Jones a croșetat defensiva oponenților și a imprimat viteză jocului, iar Richard a punctat în momentele cheie, menținând partida echilibrată. De altfel, baschetbaliștii români au preluat și conducerea grație lui Patrick Richard, 61-63. Nu trebuie omis nici „lunetistul” Jarell Eddie, care ne-a ajutat să mergem în două rânduri la 5 lungimi diferență. 

Spre norocul spaniolilor, a ieșit la rampă pe finalul timpului regulamentar Andrew Albicy, fundașul naționalei Franței, cu prezențe la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene. Ben Lammers a egalat la 98, astfel că partida a intrat în prelungiri. În repriza suplimentară, Mareks Mejeris a fructificat o pasă inspirată și a zguduit panoul, 105-109. Gran Canaria a revenit din nou, numai că Emi Cățe a marcat eroic pe recuperare și a declașat hora bucuriei în Las Palmas, dar și la 4.000 de kilometri distanță, în Cluj-Napoca! 

Cu victoria din Spania, echipa clujeană a urcat pe locul al doilea, iar dacă se va impune în ultima etapă se va califica direct în sferturile de finală ale competiţiei.

''U'' va juca ultimul meci pe 7 februarie, tot în deplasare, cu 7bet-Lietkabelis Panevezys, în timp ce Dreamland Gran Canaria va juca în deplasare cu Buducnost VOLI Podgorica.

,,Cu siguranță nu ne așteptam la un astfel de meci. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, de felul cum s-au luptat. Au lipsit doi baschetbaliști importanți, dar am găsit resurse pentru a înfrunta una dintre cele mai bune echipe din EuroCup.

Am jucat cu mult curaj, cu inimă și am câștigat grație caracterului nostru!”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.

Clasament

1. Mincidelice JL Bourg-en-Bresse 14 victorii-3 înfrângeri

2. U-BT Cluj-Napoca 13-4

3. Dreamland Gran Canaria 12-5

4. ratiopharm Ulm 9-8

5. Aris Midea Salonic 8-9

6. Turk Telekom Ankara 7-10

7. Buducnost VOLI Podgorica 7-10

8. Dolomiti Energia Trento 7-10

9. 7bet-Lietkabelis Panevezys 6-11

10. Slask Wroclaw 2-15

424843919_977931213845380_4163658204027998426_n.jpg

Comentarii Facebook