Duminica 28 Aprilie

Paszkany, declarații despre ancheta DIICOT de la CFR Cluj - VIDEO

 

Arpad Paszkany rupe tăcerea în legătură cu ancheta declanșată de procurorii DIICOT la clubul CFR Cluj.

 

Omul de afaceri a organiat o confetință de presă, care este în derulare la această oră.

 

Clubul de fotbal are toate serviciile de contabilitate, economice, juridice, externalizate. Există o companie de contabilitate şi audit financiar care se ocupă de contabilitate, audit financiar. (Garda Financiară) Au fost ieri (n.red. miercuri) şi au cerut nişte documente, le-au pus la dispoziţie. Este vorba de documente de transfer la jucătorii Traore şi Dorsin, eu nu mă ocup de chestia asta.

 

Eu nu îmi fac nicio grijă. La clubul nostru activitatea este auditată de o altă companie independentă, apoi de auditorul de la LPF, apoi cel mai important de UEFA, care face audit şi pe plan fiscal şi pe plan juridic. Credeţi-mă, de-a lungul carierei mele în economie am vândut foarte multor companii şi niciuna nu a fost auditată atât de minuţios şi atât de temeinic ca cel venit de la UEFA, dacă te găsesc cu orice chichiţă încearcă să nu îţi dea banii care îţi revin sau încearcă să reţină penalităţi din banii respectivi. Suntem singurul club din România care a obţinut bani de la UEFA pentru că documentele erau perfecte. Nu ştiu de ce au cerut aceste acte, întrebaţi-i pe cei care trimit mesaje prin intermediul presei, există o anumită instituţie în Cluj care trimite mesaje prin intermediul presei, orice document au ei nevoie, cei de la club, de la compania de contabilitate le pun la dispoziţie. Unii poate mai primesc informaţii de la colţuri, poate trebuie să îşi justifice activitatea.

 

În cazul transferului lui Traore am dat la FIFA sau la UEFA să se facă cercetare legată de suma de transfer de la Kuban Krasnodar înspre Anji, pentru că noi am rămas proprietari pe 10 la sută dintr-un viitor transfer, având în vedere potenţialul lui Traore ne aşteptăm ca această sumă să fie destul de mare. Când s-a făcut transferul de la Kuban la Anji am trimis scrisoare la Kuban şi a venit răspuns că suma este mai mică de 4 sau 4,5 milioane de euro. Prin avocaţi am dat la FIFA să se pună la dispoziţie contractele, pentru că avem informaţii, dar certitudinea e alta”, a declarat Arpad Paszkany.

 

Știri de Cluj a prezentat, miercuri, 14 noiembrie, în exclusivitate faptul că procurorii DIICOT și inspectorii de la Garda Financiară au descins la club și verifică transferuri și diverse tranzacții financiare ale lui Paszkany.

 

Președintele clubului, Iuliu Mureșan, declarat ieri că  nu știe nimic de acest control și că procurorii sau inspectorii de la Gardă nu au fost la club.

 

Procurorii DIICOT și Garda Financiară fac verificări și la CFR Cluj

Comentarii Facebook