Oltchim a pierdut la scor primul meci al finalei Ligii Campionilor.

Viborg - Oltchim 28-21, danezele sunt foarte aproape de a recastiga trofeul cucerit anul trecut.

 

Prima mansa a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin s-a disputat in aceasta dupa-amiaza in Danemarca, echipa noastra Oltchim jucand cu detinatoarea trofeului, Viborg.

 

Echipa antrenata de Radu Voina a inceput bine partida, reusind sa preia conducerea chiar de la inceput, iar partida parea echilibrata , diferenta de un gol in favoarea romancelor dand mari sperante la o evolutie buna. Oltchim a fost chiar in avantaj cu doua goluri in minutul 12, dupa reusita consecutiva a Ramonei Maier si Ionelei Stanca.

 

Din pacate, din acest minut echipa noastra a reusit incredibila contraperformanta de a nu marca timp de 10 minute iar in acest interval danezele au inscris nu mai putin de 5 goluri.

 

Astfel, de la jumatatea primei reprize echilibrul s-a rupt si danezele au preluat controlul partidei, distantandu-se tot mai mult pe tabela de marcaj.

 

Dupa ce in sfarsit au reusit sa sparga gheata si sa inscrie in minutul 22 prin Ionela Stanca, fetele din Valcea s-au trezit intr-o noua perioada de cosmar, vreme de 6 minute jucand in inferioritate numerica din cauza eliminarilor succesive ale Stelutei Luca, Oanei Manea si Patriciei Vizitiu.

 

Cu toate acestea, elevele lui Radu Voina au luptat extraordinar si au reusit sa incheie repriza la o diferenta de doar trei goluri in favoarea Viborg, 14-11.

 

Dupa pauza, Oltchim nu a reusit sa valorifice superioritatea numerica avuta la cele trei eliminari de doua minute ale danezelor, iar Bojana Popovic a inscris trei goluri consecutive in minutele 36, 37 si 38, ducandu-si formatia in avantaj cu 6 goluri.

 

Intre minutele 41 si 44 Cristina Neagu a reusit sa inscrie patru goluri consecutive dar romancele nu au reusit sa reduca diferenta, scorul final de 28-21 aratand o superioritate neta a adversarelor Oltchimului.

 

Partida retur se va desfasura pe 15 mai la Bucuresti.

 

 

Comentarii Facebook