O clujeancă cu sindrom down a câștigat locul 3 la Olimpiada Specială de Iarnă din Coreea

 

O clujeancă cu sindromul down a câștigat, pentru România, locul 3 la Olimpiada Specială de Iarnă Pheongchang, din Coreea de Sud, la proba de Snowshoeing (mersul pe zăpadă).

 

Raluca Avram este membră a Snowshoeing Asociației Down-Centrul Educațional Raluca. 

 

Olimpiada a avut loc în perioada 31 ianuarie - 5 februarie, în localitatea Pheongchang din Coreea de Sud, eveniment la care au participat 3014 de persoane cu dizabilități intelectuale din întreaga lume. Olimpiada a inclus 7 sporturi olimpice, competiție care a inclus și skiul alpin. 

 

Din România au participat 4 persoane cu sindrom Langdon-Down, 2 fete și 2 băieți. La sportul Snowshoeing (mersul pe zăpadă), România s-a clasat pe locul 3, câștigătoare fiind Raluca Avram, membră a  Asociației Down-Centrul Educațional Raluca din Cluj-Napoca.

 

În anul 2012, din bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală, serviciu public organizat în subordinea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, s-a alocat suma de 21.000 lei pentru 10 beneficiari ai Asociației Down Centrul Educațional Raluca, conform Legii nr. 34/1998 privind subvenționarea unor asociații și fundații române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistență socială, actualizată.

Comentarii Facebook