Nationala de hochei ar putea fi desfiintata din cauza scandalului interetnic


Secretarul general al Comitetului Olimpic Sportiv Roman(COSR), Ioan Dobrescu, sustine ca echipa nationala de hochei ar putea fi desfiintata daca va continua scandalul interetnic.

Pana in acest moment s-au aplicat cateva sanctiuni si situatia este deocamdata tinuta sub control.

"La hochei situatia este sub control, chiar daca am luat niste masuri asupra unor jucatori, dar daca vom continua in acest fel, putem retrage echipa din competitiile majore. Nu cred ca noi trebuie sa rezolvam astfel de probleme de etnie, atata timp cat exista alte institutii care trebuie sa faca asta. Noi vom incerca sa promovam sportul si fair-playul", a declarat Ioan Dobrescu potrivit Sport Total FM.

In luna decembrie a anului trecut, hocheiul romanesc a avut parte de doua scandaluri majore. In primul, un tanar de 16 ani care este un roman din Miercurea Ciuc si a fost agresat de Ziua Nationala a Romaniei de catre colegii sai in majoritate maghiari in urma unui conflict interetnic. Iar in al doilea, in timpul partidei Romania-Ungaria toti sportivii din echipa noastra, alaturi de spectatori, au intonat imnul Ungariei in timp ce la imnul Romaniei a fost liniste.

Comentarii Facebook