National Arena, camp de cartofi, scrie presa franceza


Presa franceza compara gazonul de pe National Arena cu un camp de cartofi sau cu o gradina presarata cu musuroaie de cartita.

"Sub amenintarea Bosniei, Franta a reusit doar o remiza la Bucuresti si mai are doar un punct avans. Romania si Franta n-au putut sa se departajeze intr-un meci marcat de un gazon impracticabil. Nu este rezultatul dorit, regrete accentuate de victoria Bosniei cu Belarus. Franta nu a fost capabila sa gaseasca poarta, desi Romania si-a petrecut mare parte din timp in propria jumatate. Singura satisfactie e ca Franta nu a pierdut un meci pe care nu au reusit sa-l castige. Arena Nationala e un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergura sa aiba un asa gazon? Sigur, campul de cartofi pe care a evoluat nationala Frantei nu poate explica in totalitate jocul oaspetilor. Periculosi mai ales pe contre, romanii au fost total dezinteresati de posesia balonului", a scris L'Equipe.

"Echipa Frantei va trebui sa lupte pana la capat. Pe un teren nedemn pentru o partida internationala de acest nivel, Franta n-a putut mai mult de o remiza cu Romania. Gazonul s-a dislocat si a devenit realmente imposibil. Echipa lui Blanc a trebuit sa se multumeasca cu egalul in fata unei Romanii palide", a notat France Football.

"Arena Nationala a avut totul, mai putin gazon. Era complicat sa joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci international s-au prins intr-un joc in care fiecare schimbare de directie, alunecare, transforma iarba intr-un grotesc camp de cartofi. Meciul de la Bucuresti a aratat fragilitatea Frantei, care cand avea mingea nu stia ce sa faca cu ea si care a permis Romaniei sa isi creeze ocazii, e adevarat, rare", a scris si Le Monde.

"Franta, multumita cu remiza. A avut posesia balonului, dar n-a parut capabila sa puna realmente in pericol poarta Romaniei, pe un teren extrem de prost. Franta a luat un punct valoros, deci calatoria in Romania n-a fost asa rea", a comentat Le Parisien.

"Franta, tinuta in sah de Romania. Pe un teren deplorabil, 'Les Bleus' n-au putut scoate mai mult decat un egal trist. Franta a avut posesia, dar si mari probleme in jocul ofensiv. Terenul prost a contribuit cu siguranta la calitatea slaba a partidei", a scris cotidianul Le Figaro.

National Arena a fost inaugurata o data cu meciul Romania Franta. Stadionul de 50.000 de locuri a costat 60 de milioane de euro, avand un cost dublu fata de Cluj Arena.

Comentarii Facebook