Mutu va afla astazi cand are proces pentru ca fost depistat pozitiv cu sibutramina

Potrivit cotidianului La Repubblica , tribunalul Antidoping din Italia urmeaza sa anunte in cursul zilei de astazi data procesului lui Andrian Mutu. Acesta ar urma sa aiba loc peste aproximativ trei saptamani.

 

Sentinat definitiva este asteptata si de oficialii de la Fiorentina, pentru ca apoi, in functie de aceasta sa poata lua o decizie in privinta fotbalistului roman.

 

"Este posibil  ca in cazul unei suspendari lungi Fiorentina sa ia decizia de a cere daune jucatorului. In orice caz, in iunie, Mutu va fi cedat iar pretul va fi direct proportional cu perioada de suspendare. In urmă cu doi ani, Mutu putea trece la AS Roma pentru circa 20 de milioane de euro, iar in prezent, daca jucatorul va pleca, Fiorentina va primi mai putin de jumatate", informeaza La Reppublica.

 

Miercuri, procuratura antidoping CONI a finalizat ancheta in cazul lui Mutu si a trimis dosarul la Tribunalul National Antidoping cu propunerea de suspendare a fotbalistului roman pe un an, pentru ca a fost depistat cu sibutramina.

 

Din fericire pentru Mutu, procurorii au considerat ca nu este este recidivist, ci este la prima abatere si l-au incadrat la un articol din codul WADA, potrivit caruia daca un sportiv depistat pozitiv poate demonstra cum a intrat substanta in corpul sau si ca prin consumarea acesteia nu a intentionat sa isi creasca perfomantele sportive, acesta poate beneficia de circumstante atenuante si suspendarea pe un an.

Daca ar fi fost considerat recidivist, Mutu risca suspendarea pe 4 ani.

Comentarii Facebook