Sambata 28 Ianuarie

Mutu despre metodele de pregătire ale lui Piţurcă: ”Vă spun eu cum pregăteşte meciurile: ne-a spus suprafaţa Ungariei”

 

Piţurcă a fost făcut praf de Mutu după ratarea calificării. ”Briliantul” a spus că îi obligă pe jucători să se uite la meciuri întregi, în pregătirea meciurilor. 

 

Mutu a spus că metodele de pregătire sunt vechi. 

 

Piţurcă e un foarte bun selecţioner, dar e cam depăsit. Va spun eu. Are metode din anii '50 - '60. Daca tu începi pregătirea meciului din Ungaria cu mesajul că ţara are nu stiu ce suprafaţa si nu stiu cati locuitori....

 

Să vă spun cum am pregătit dubla cu Ungaria şi Turcia? Pentru meciul cu Ungaria ne-am uitat la meciul Ungaria - Turcia, iar pentru meciul cu Turcia ne-am uitat la acelaşi meci... la Turcia - Ungaria cum ar veni... Ne uităm la tot meciul, 90 de minute.

 

După ce să mai discutăm? Mergeţi la culcare....  Domnul Piţurcă are un ochi foarte bun la jucători, îi vede, dar nu poate să îi mai motiveze. Are un stil dictatorial

 

Cu Piţurca ne uităm la meciuri şi atât. Ne uitam la meci, nu scoatem niciun cuvânt. Intrebaţi-l şi pe el, nu trebuie să va spun eu.

 

Daca nu spun eu adevărul, nu mai spune nimeni. Hai să spunem şi ce nu am facut. Eu vorbesc aici despre binele fotbalului românesc.

 

În San Marino, când am jucat, ne spunea: "Băieţi, sunt o echipă foarte, foarte bună, nu îi subestimaţi" Şi mă uitam că jucăm cu bucătarii...

 

Ştiu că nu e cel mai bun lucru ce fac eu, dar pe Piţurcă nu îl întrebaţi dacă a fost cel mai bun lucru să se certe cu Rădoi, cu Săpunaru, cu mine?

 

Vă mai amintiţi când ne-a bătut Bosnia cu 2-1 la ei? În retur ce s-a întâmplat?

 

Răzvan Lucescu a venit cu tactica: "Domnule, ne apărăm şi ieşim pe contraatac". I-am spus: "Băi, Răzvane, ne-am săturat să ne apărăm, hai să atacăm. Bagă-l pe Sânmărtean, pe ăla, pe celălalt!" Am câştigat cu 3-0 şi ce meci a ieşit?!

 

Şi cu Grecia trebuia să atacăm continuu. Cu ce public a fost, extraordinar, trebuia să atacăm mereu. Să se termine 7-5, dar să atacăm", a declarat Mutu la Digi Sport.

 

Citește și:

Mutu către Piţurcă: ”Istoria naţionalei se rezumă la doar doi antrenori mari!”

România spune Adio RIO, dar Victor Pițurcă își dă DEMISIA?

România - Grecia 1-1 REZUMAT VIDEO - ROMÂNIA a RATAT calificarea la Mondiale

Comentarii Facebook