Motivul pentru care Dan Petrescu a refuzat mai multe oferte din Premier League. Antrenorul a explicat și care este cea mai mare problemă de la CFR Cluj


Dan Petrescu a recunoscut, recent, că a avut mai multe oferte venite de la echipe din Premier League, dar că le-a refuzat. 

Visul „bursucului” este să ajungă la Chelsea, formație care s-a despărțit în urmă cu câteva zile de Graham Potter, care în scurta sa ședere la clubul londonez a făcut achiziții de peste 600 de milioane de euro. Petrescu este conștient, însă, că că este greu și să ajungă în vizorul unui club atât de mare.

Dan Petrescu a refuzat oferte de la echipe din Premier League

Dan Petrescu a recunoscut că își dorește să antreneze în Anglia sau în Italia, însă este foarte greu să fie remarcat de echipele mari. Titlurile câștigate în România nu cântăresc foarte mult pentru conducătorii echipelor din aceste țări. Antrenorul CFR-ului recunoaște că a avut oferte din Premier League, dar că aceste oferte au venit în timpul sezonului, de la formații aflate în situații foarte dificile.

„E clar că nu toată lumea consideră campionatul românesc ca fiind foarte puternic. Dar eu am avut rezultate și în Champions League, și în Europa sau Conference League. Totuși, Chelsea vrea un nume mai mare, mereu a căutat altceva. Singurele oferte pe care le-am avut din Premier League au fost de la echipe de pe ultimul loc”, a declarat Dan Petrescu.

Antrenorul „feroviarilor” a jucat cinci ani la Chelsea și recunoaște că visul său rămâne să antreneze echipa londoneză. 

„Nu știu și nu cred că voi ajunge antrenor la Chelsea. Chiar nu cred că cineva se va gândi la mine… Dacă era un proprietar din România sau cineva care mă știe poate îmi dădea și mie o șansă. Dacă aveam această șansă, fanii de acolo erau cei mai fericiți să mă vadă înapoi!

Pentru mine ar fi un vis să se întâmple asta. Din păcate, visele nu ies cum vrem noi. E foarte greu nu să ajung acolo, ci doar să fiu luat în calcul pentru postul de antrenor”, a mai afirmat „bursucul”.

Petrescu, îngrijorat de lotul îmbătrânit al CFR-ului

Dan Petrescu mai are contract un an și jumătate cu CFR Cluj și nu a semnat o nouă înțelegere deși patronul Neluțu Varga vrea să lucreze cu el până în anul 2029. Ardelenii ocupă locul doi în prima ligă din România și se află pe locul doi la două puncte de liderul Farul Constanța.

„Mă îngrijorează când cei mai în vârstă sunt cei mai buni la CFR! Mă așteptam mai mult de la alți jucători, care m-au dezamăgit în unele meciuri. Cei tineri au spiritul lui Deac, dar trebuie să ai mai multe. Spiritul nu-i de ajuns, trebuie să și poți!

Lotul nostru nu mai este același care a fost și asta e clar, se vede cu ochiul liber că nu mai e echipa aia puternică care nu lua gol. Acum, noi marcăm cele mai multe goluri din campionat. Avem foarte mulți jucători care n-au câștigat nimic și s-au schimbat prea mulți din vară și până acum.

Când schimbi 15 fotbalişti nu poți să-i găsești doar campioni. Ne vom bate până la final, nu suntem favoriți cum eram până acum în alte sezoane, dar avem șansa noastră și trebuie să ne batem pentru ea”, a mai declarat Dan Petrescu.

Sunt 3 jucători la CFR Cluj cu vârste peste 35 de ani: Mario Camora (36), Ciprian Deac (37) și Ovidiu Hoban (40).

Comentarii Facebook