Monica Iagar, campioana de la proba de inaltime, il ataca pe Lucian Bute si Udrea


Monica Iagar, castigatoarea aurului la inaltime la campioanul mondial si european, ii cere Elenei Udrea sa ii rasplateasca pe toti sportivii dupa audiente, la fel ca si pe Bute.

"Propun ca si Constantina Dita sa fie platita pentru medalia de la Bejing cu o suma rezultata din audienta si ratingul televiziunilor din tara, sau, de ce nu, din lume. Asa poate sa fie retribuita egal cu meciul Bute. Antrenamentele si pregatirea nu sunt masurabile in audienta TV. Voi raspunde punctual celor scrise dupa ce eu chiar am cerut public ca acea mare campioana sa fie platita la audienta si nu conform Legii 69/2000, care prevede retributiile pentru campioni mondiali, olimpici si europeni. Poate chiar as putea sa vorbesc in numele tuturor celor care se antreneaza in momentul acesta pentru Olimpiada de la Londra, sportivi si antrenori care nu au conditiile nici pe departe acelor cu care la Londra se vor intrece pentru noi. As vrea sa punctez faptul ca nu am nimic cu Lucian Bute, din contra, il respect si ii respect orele interminabile de antrenament. stiu cum e sa iti cante imnul Romaniei, cunosc fiorii si lacrimile de pe obraz, stiu ca atunci simti cu adevarat ca esti roman si e normal.

Am plans cu el la intonarea imnului si cred ca milioane de romani au facut la fel, dar, in acelasi timp, ma pun si in locul celor care sunt in pregatire departe de casa si care nu au tot ce le este necesar pentru marea performanta si poate pe unii dintre ei chiar nu ii cunoaste nimeni. In Romania s-au desfasurat multe competitii internationale, dar care nu au avut parte de o astfel de mediatizare. Pot sa va dau un exemplu, Cupa Mondiala de Judo, si voi incheia cu o cerere, tot publica.

Rog forurile care gestioneaza fondurile pentru promovarea frunzei sa incheie contracte cu toti sportivii care ne vor reprezenta la olimpiada si deja sunt sportivi cunoscuti cum ar fi Alina Dumitru, Camelia Potec, fetele din barca de opt de la canotaj, Marian Oprea si, de ce nu, si Constantina Dita, care este ambasador in unele tari din lume, si nu in Romania, ca sa ii cunoasca o tara intreaga sa ii promovam asa cum se cuvine. La Londra ne vom mandri cu ei, asa cum ne mandrim si cu Lucian Bute, Viorel Simion", a afirmat Monica Iagar, pe blogul lui Catalin Tolontan.

Atleta a castigat medalii de aur la Campionatele Mondiale si Europene, la proba de saritura in inaltime.

 

Lucian Bute l-a invins in 9 iulie pe Jean Paul Mendy si si-a pastrat titlul. Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului, condus de Elena Udrea, ar fi investit in aceasta gala circa doua milioane de euro.

 

Vezi si...

Lucian Bute l-a facut KO pe Mendy si si-a pastrat centura mondiala IBF - VIDEO

Comentarii Facebook