Momentul în care două jucătoare de tenis se sărută pe teren, la finalul partidei FOTO


Două jucătoare de tenis, din circuitul profesional WTA, Alison Van Uytvanck (65 WTA) şi Greet Minnen (123 WTA) au ajuns virale pe internet după ce s-au sărutat la fileu, la finalul partidei.

Momentul dintre cele două sportive, care formează un cuplu, a avut loc după duelul în primul tur al turneului tur de la Karlsruhe. 

sarut_17939900.jpg

Câștigătoarea meciului a fost Van Uytvanck în 3 seturi, scor 6-4, 1-6, 6-1, însă publicul a fost luat rpin surprindere la finalul meciului, când jucătoarele s-au luat în braţe, învingătoarea a consolat-o pe învinsă, apoi s-au sărutat.

În această lună, Van Uytvanck și Minnen au intrat în istorie ca fiind primul cuplu gay care joacă la dublu, la Wimbledon. Cele două au vorbit cu presa din Anglia pe această temă și i-au îndemnat pe oamenii din tenis să-și exprime sprijinul pentru relațiile între persoanele de același sex, potrivit Digisport

"Ne-ar plăcea să vedem că mai mulți oameni ies în față și spun că asta e ok. Cred că lumea ar căpăta mai multă încredere. Ar fi un lucru pozitiv. Cred că mai ales bărbații ar aprecia asta. Mai multă lume ar recunoaște și ar fi mai ușor pentru toți.

Trebuie să fie și jucători de tenis gay. Cred că dacă aș fi fost bărbat mi-ar fi fost și mai greu să recunosc, din cauza ideilor preconcepute.

Femeile recunosc mai ușor decât bărbații. Sper să fim un model pentru ceilalți.", a afirmat Van Uytvanck, pentru The Guardian.

Cu toate că reacțiile au fost până acum pozitive, Greet Minnen susține că și-ar schimba comportamentul în societățile mai puțin tolerante.

"Sigur, nu ne vom ține de mână dacă vom merge în Egipt sau în locuri de genul.", a afirmat Minnen.

Comentarii Facebook