Moldova - România 0-5. Demonstrație de forță a „tricolorilor”, au făcut spectacol în amicalul de la Chișinău


În ziua în care a început Cupa Mondială, România a încheiat anul 2022 cu o victorie la pas, 5-0 în amicalul cu Republica Moldova, disputat la Chișinău.

Moldova - România 0-5. Toți marcatorii au fost diferiți

Elevii lui Edi Iordănescu, care veneau după acel 1-2 cu Slovenia, au arătat, într-adevăr, o altă față, într-o formulă de start cu Târnovanu, Opruț, Moruțan, sau Tudor Băluță.

Românii au deschis scorul după numai 9 minute de joc, prin Moruțan, care a înscris cu un șut la vinclu. Moldovenii au cerut penalty la un duel dintre Rață și Cicâldău, neacordat, iar apoi a urmat bara spectaculoasă a lui Drăguș, din minutul 21.

Același Drăguș a reușit să înscrie, în cele din urmă, în minutul 40, după o acțiune frumoasă pe cont propriu. În prima repriză, moldovenii au avut o singură fază mai legată, la lovitura de cap a lui Damașcan, dar trimisă cam slab și reținută de portar.

Moldova - România 0-5. În 2022, „tricolorii” au 3 victorii, 6 eșecuri și două remize

După o oră de joc, echipa lui Edi Iordănescu a marcat din nou. A reușit-o Cicâldău, dintr-o lovitură liberă superbă. A existat însă și o premieră: Daniel Paraschiv a marcat din penalty la debutul său la națională, la a doua atingere de balon.

După ocazia mare a lui Drăgușin, a urmat ultimul gol al meciului, reușit de Rus, în minutul 88. Astfel, tricolorii încheie anul 2022 cu trei victorii, șase înfrângeri și două remize, notează Digi Sport.

Sursa foto: Digi Sport

Comentarii Facebook