Mircea Sandu, verificat de DNA in legatura cu scandalul voturilor pentru Euro 2012

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu si vor face verificari legate de presupusele fapte de coruptie de care este banuit reprezentantul Romaniei in Comitetul Executiv al UEFA.

 

"Procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu si efectueaza verificari privind presupuse fapte de coruptie in urma carora anumiti membri ai Comitetului executiv al UEFA ar fi favorizat, la organizarea Campionatului european de fotbal din anul 2012, doua tari in detrimentul altei tari", se arata intr-un comunicat al DNA.

 

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, este singurul reprezentant al Romaniei in Comitetul Executiv al UEFA, care a decis ca Ucraina si Polonia sa organizeze Campionatul European de Fotbal din 2012.

 

Scandalul a izbucnit dupa ce fostul trezorier al Federatiei Cipriote de Fotbal, Spyros Marangos, a acuzat faptul ca patru dintre membrii Comitetului ar fi fost mituiti inainte de vot, in aprilie 2007. Acesta a spus ca detine probe ca patru dintre cei opt membri ai Comitetului care au votat pentru Polonia si Ucraina au fost mituiti. El a declarat pentru Gazzetta dello Sport ca este vorba de o mita de 9 milioane de euro.

 

Romania a votat, potrivit cotidianul citat, cu Ucraina si Polonia, alaturi de Rusia, Norvegia, Olanda, Portugalia, Cipru si Malta. De asemenea, tot pentru cele doua tari estice a votat unul dintre reprezentantii Turciei sau Germaniei. Restul tarilor reprezentate in Comitet au votat pentru organizarea Campionatului in Italia.

 

"Spyros Marangos nu pomeneste niciun nume si nicio tara, declaraţiile sale fiind facute la modul general. Cotidianul La Gazzetta dello Sport publica o harta, sugerand cum s-ar fi votat atribuirea Euro-2012. Mai mult, in subsolul hartii, ziarul italian specifica faptul ca, in conditiile in care votul a fost secret si fara a se putea afirma cu certitudine cine cu cine a votat, membrii Comitetului Executiv al UEFA din patru dintre cele sapte tari prezumtiv pro-Polonia si Ucraina ar fi votat in schimbul unor sume de bani. Si atunci, unde este pomenit numele Mircea Sandu? De unde pana unde banuiala care ar plana asupra sa?", se spune intr-un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal.

 

Foto: realitatea.net

Comentarii Facebook