Membra unui club sportiv din Cluj s-a calificat la Jocurile Paralimpice de iarnă de la SOCI



O sportivă de 24 de ani, membră a unui club sportiv din Cluj-Napoca, este singura româncă ce a reușit să se califice la Jocurile Paralimpice de Iarnă SOCI 2014

Laura Văleanu , născută la Sibiu pe 8 ianuarie 1990 . și-a început cariera în sport încă de mică, participând în campionate naționale încă de la vârsta de 14 ani.ș

Pe 11 septembrie 2006, în timp ce conducea noua sa motocicletă, Laura a fost lovită lateral de o mașină și ca urmare a acestui accident, a suferit amputația piciorului drept mai jos de genunchi. În 2009, a reînceput să schieze și a devenit membru a clubului sportiv Lamont, Cluj Napoca.

Tot în aceeași perioadă a reușit să intre la Universitatea de Medicină Ludwig-Maximilian din München

Laura Văleanu a fost prima sportivă din România care a reprezentat țara la Jocurile Paralimpice de Iarnă, când a perticipat la JO din Vancouver, unde a reușit să termine pe locul 14 din 23 la slalom uriaș.

Jocurile de la Vancouver m-au făcut să-mi schimb deciziile în viață și să văd lucrurile în mod diferit! După aproape două săptămâni, am pășit în viață cu totul altă persoană. Această experiență mi-a dezvoltat personalitatea și mi-a insuflat încredere, nu doar în ce privește sportul, dar și viața mea socială și la universitate”, povestește sportiva.

Laura a câștigat deja câteva medalii la începutul acestui an. La Rinn, 2-4 ianuarie 2014, sportiva a castigat medalia de argint la Slalom, iar la St Moritz, Cupa Mondiala din 3-7 februarie 2014, a câstigat medalia de bronz la slalom.

Laura va fi la Soci între 5 și 17 martie, împreună cu antrenoarea sa, Tina Rölls, unde va concura la slalom și slalom uriaș.

Comentarii Facebook