Medalii de aur, argint si bronz la Campionatul Mondial din Turcia pentru inotatorii de la Liceul de Nevazatori din Cluj


La Campionatul Mondial de Inot, organizat in Turcia de Asociatia Internationala Sport pentru Nevazatori, Romania participa cu patru sportivi, membri ai echipei Hope a Centrului Lamont din Cluj.

Acestia sunt Ciorap Naomi (14 ani), Prundaru Petrisor (16 ani), Ciorap Samuel (16 ani), Velecico Valentin (16 ani), toti elevi la Liceul de Nevazatori Cluj, care sunt insotiti de antrenoarea lor, Emese Maniu, si  de Sally Wood-Lamont, presedintele Comitetului National Paralimpic din Romania si directorul Centrului Lamont.


In prima zi de concurs, Ciorap Naomi de 14 ani a castigat proba de 100 metri fluture si a doborat recordul Campionatelor Mondiale IBSA la clasa ei, obtinand medalia de aur.

La proba de 50 m bras, Ciorap Samuel a castigat medalia de argint la clasa S12, la o diferenta de 3 zecimi de secunda fata de sportivul rus.

La proba 100 metri fluture, Prundaru Petrisor, in varsta de 16 ani, a obtinut medalia de bronz.

In a doua zi competitionala Ciorap Samuel, in varsta de 16 ani, a castigat o medalie de argint la proba 200 bras si o medalie de bronz la proba 100 metri spate.

Ciorap Naomi a castigat medalia de argint la proba 50 metri fluture, diferenta dintre ea si castigatoarea medaliei de aur fiind de 4 milisecunde.

Competitia din Turcia se va incheia in 8 aprilie si sportivii clujeni vor mai avea timp sa castige si alte medalii.

 

Citeste si...

Echipa de inot de la Liceul de nevazatori din Cluj a castigat 20 de medalii la Slovacia Cup

Comentarii Facebook