Marica le ia apărarea pușcăriabililor: ”De ce să vină în ţara în care oamenii sunt întâi arestaţi şi apoi cercetaţi?”

 

Internaţionalul român Ciprian Marica este de părere că procurorii din România prima dată arestează și apoi face cercetări.

 

Am revenit cu picioarele pe pământ! Urmăresc cu atenţie tot ce se întâmplă în Ucraina. Mai ales de când situaţia este tot mai tensionată în Donetk, un loc de care mă leagă multe amintiri, care şi-a pus amprenta pe evoluţia mea ca om şi ca sportiv, un loc în care am încă mulţi prieteni. Îmi doresc din suflet ca lucrurile să se rezolve paşnic, să fie linişte şi pace, aşa cum era când jucam la Şahtior.

 

M-a surprins informaţia că bogaţii zonei, oameni cu foarte mulţi bani, vor să-şi mute investiţiile din Ucraina. M-am întrebat în gând: de ce oare nu le oferim facilităţi să vină să investească în România, de ce să aleagă alte pieţe de capital? Ar fi o lovitură importantă pentru noi să atragem oameni şi companii foarte puternice.

 

Entuziasmul m-a ţinut puţin, am revenit cu picioarele pe pământ. De ce să nu prefere Londra sau Berlinul şi să vină în ţara cu cele mai multe taxe, cu cel mai mare preţ la carburant, cu cele mai rele drumuri, cu legi care se schimbă şi de câteva ori pe zi? În ţara în care oamenii sunt întâi arestaţi şi apoi cercetaţi?

 

Pentru ca notorietatea să le aducă defilări prin faţa camerelor TV cu girofaruri şi mascaţi? Cam aşa mi-am petrecut dimineaţa, înainte de antrenament. În faţa televizorului, mi-am pus întrebări şi mi-am dat singur răspunsuri. Păcat că nu avem mai multă grijă de ţara noastră, de imaginea ei, de legislaţie, de oamenii care pot face bine semenilor lor”, a scris Marica, pe pagina persoanală de Facebook.

Comentarii Facebook