Marcel Tenter, inainte de meciul cu Elan Chalon: E sansa noastra pentru ca nu avem nimic de pierdut


Tehnicianul U Mobitelco Cluj, Marcel Tenter, a declarat ca a studiat mult jocul celor de la Elan Chalon si ca se asteapta la un meci greu in Challenge Cup.

"Am studiat trei meciuri de-ale lor impreuna cu un scouter sarb care ne ajuta in aceasta campanie europeana si au o banca lunga, au jucatori valorosi, atletici, puternici, insa sunt sigur ca putem face fata acestui ritm. Fiind acasa, alaturi de fanii nostri, eu cred ca vom avea un meci foarte bun maine. Am vazut trei meciuri, nu am dormit foarte mult in ultimele zile, este foarte mult de lucru, insa acesti baieti merita tot efortul. Cred ca toata lumea este constienta ca maine este o sansa pentru noi, deoarece nu avem nimic de pierdut si vom face tot ce ne sta in putinta sa valorificam aceasta sansa", a spus tehnicianul.

Tenter a precizat ca Enisey Krasnoyarsksi din Rusia si Elan Chalon din Franta sunt echipe cu bugete mari.

"Noi suntem, din punct de vedere statistic, de departe pe ultimul loc in grupa, insa am mai batut noi calculele hartiei. In ceea ce priveste ritmul dens al jocurilor, eu cred ca este un risc, insa fara risc si initiativa nu poti sa progresezi. Poate ca vom avea de suferit, ne asumam acest risc. Insa daca privim aceasta treaba pe termen lung, dorind sa construim o echipa de nivel european, trebuie sa avem curajul sa luam aceasta provocare in serios si sa o ducem pana la capat, cu bune si cu rele. In primul rand, trebuie sa fim realisti. Anul acesta in cupele europene vrem sa vedem care este valoarea noastra, care este structura de echipa fezabila pentru aceasta competitie. Dupa cateva meciuri vom vedea in ce stadiu ne aflam, ce putem face in acest an si in ce masura ne-a afectat parcursul in campionat. In momentul in care ai castigat un campionat, toata lumea asteapta inca un pas. Acum este momentul sa aratam ce putem si cat putem, un jucator valoros in aceste momente isi arata valoarea", a mai spus Tenter.

A patra echipa din Grupa E a EuroChallenge este Antwerp Giants din Belgia.

 

U Mobitelco va juca marti, 8 noiembrie, de la ora 19.00, in sala "Horia Demian" primul meci din aceasta cmpanie europeana.

Comentarii Facebook