LPF implementează o tehnologie nouă de arbitraj din noul sezon al Ligii I


Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) anunță că, începând cu sezonul competițional 2020-2021, va implementa sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile disputate în Liga 1.

Totodată LPF a precizat că este posibil ca testarea sistemului de arbitraj video să se facă mai devreme, anume de la meciurile de play-off din actuala ediție a campionatului intern, conform gsp.ro.

"Ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției.

Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului", a informat LPF.

În luna iulie, secretarul General al LPF, Justin Ștefan, a explicat costurile implementării tehnologiei VAR.

"Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual. Încercăm (n.r. să-l implementăm) în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile, pentru a nu fi discuţii”, spunea atunci Justin Ștefan.

În prezent, sistemul VAR este folosit în campionatele din țări precum Italia, Spania, Germania și Franța.



Comentarii Facebook