Miercuri 1 Februarie

LPF: Drepturile de vânzare TV pentru LIGA 1 au fost vândute

 

DREPTURILE TV PENTRU LIGA 1 vor fi vândute de o companie din Uniunea Europeană, ca urmare a unui parteneriat încheiat marți de Liga Profesionistă de Fotbal.

 

În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane compeţitionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia ”Cupa Ligii”, precum şi un procent de 20 la sută din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1”, se arată în comunicatul LPF.

 

Din sumele care urmeaza sa fie incasate de LPF in baza parteneriatului media incheiat astazi nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF. 

 

Presedintele LPF, domnul Gino Iorgulescu a precizat ca ”prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate mai sus, si-a respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii sale, in functia de Presedinte al LPF”. 

 

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat ca ”este incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie”.

 

LPF a vândut în 27 iunie 2011 drepturile TV ale meciurilor din Liga I pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane de euro fără TVA, față de 85 de milioane de euro cât a încasat în 2008 de la RCS&RDS şi Antena1.

 

RCS&RDS transmite şapte meciuri pe etapă din Liga I, pentru suma totală de 58,2 de milioane de euro fără TVA (72,168 milioane de euro cu TVA), celelalte două partide fiind difuzate de Dolce Sport şi Antena 1.

Comentarii Facebook