Miercuri 17 Aprilie

„Legenda s-a întors acasă” este mesajul transmis de CFR Cluj. Care jucător s-a întors în Gruia?


Plecat încă din decembrie 2019, Juan Emmanuel Culio s-a întors, într-un final acasă, la echipa din Gruia. CFR Cluj a anunțat de curând reîntoarcerea legendei în echipă.

LEGENDA S-A ÎNTORS ACASĂ! 

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Juan Emmanuel Culio, jucător cu peste 200 de meciuri în tricoul “alb-vișiniu”, s-a întors în Gruia!În decembrie 2019 Culio a părăsit România din cauza unor probleme personale, iar acum s-a întors să pună umărul la atingerea obiectivelor noastre”, a transmis Clubul CFR Cluj.

Argentinianul era legitimat la Quilmes, dar i-a anunțat pe conducătorii clubului că nu va mai continua să joace și că vrea să rupă definitiv contractul, pentru a fi alături de soția sa.

Ajuns la vârsta de 37 de ani, Culio a pus capăt unei cariere pe parcursul căreia a jucat de 229 de ori pentru CFR Cluj și a contribuit la câștigarea a nouă trofee în România.

Emmanuel Culio s-a retras din fotbal. Soția sa a fost diagnosticată cu cancer

CFR Cluj l-a dorit și în 2020 pe Culio, cel care se transferase în Argentina la finalul sezonului precedent. Numai că mijlocașul a decis să rămână în țara natală pentru a putea fi alături de soție, bolnavă de cancer.

El a semnat cu Quilmes, după ce a plecat din Gruia, însă nu a apucat să joace prea mult pentru noua echipă. Mai întâi, i-a anunțat pe argentinieni că vrea să își suspende contractul până în ianuarie 2021.

El a luat decizia pentru a putea fi alături de soția sa, care a trebuit să umble prin spitale din cauza cancerului. Fostul CFR-ist a revenit la echipă în iarnă, dar pentru puțin timp.

El a jucat câteva meciuri de pregătire pentru Quilmes, dar conform NoticiasMercedinas, și-a dat seama că nu poate face față ritmului și că vrea să se dedice cu totul familiei.

Dar acum s-a întors, la cerința lui Dan Petrescu

Sunt director sportiv, ce am fost şi înainte. (n.r. - despre funcţia de preşedinte) Vom vedea zilele următoare, patronul discută, se gândeşte, era Dani Coman o variantă, mai sunt două, trei variante la care patronul se gândeşte. Este şi Marius Bilaşco o variantă, a fost mult timp aici alături de echipă. (n.r. - despre jucători) Cu Djokovici s-a discutat în ultima perioadă, dar nu e o soluţie în acest moment, pentru că are un contract cu Turcia. El s-a arătat deschis să revină într-o zi la CFR.

Bordeianu a semnat, şi Culio a semnat, şi Ştefan. Sunt jucători pe care Dan Petrescu şi i-a dorit, e important să pornească la drum cu jucătorii în care el are încredere şi îi cunoaşte bine. Arlauskis nu vrea să plece, eu un portar de mare valoare, care a făcut istorie cu clubul nostru şi e un portar în care avem mare încredere. Depinde şi de el ce îşi doreşte, vom avea şi cu el o discuţie, vom vedea ce îşi doreşte.

La primul antrenament vom vedea cine va pleca şi cine va rămâne. Vom discuta şi cu Latovlevici şi vom vedea. În principiu, Dan se va baza pe Camora şi pe Florin Ştefan, un jucător tânăr, de perspectivă. Avem foarte mulţi jucători în lot, vom fi nevoiţi să renunţăm la unii dintre ei. Am discutat cu unii dintre ei să-şi caute echipe, dacă nu îşi vor găsi echipe vor rămâne la echipa noastră, dar nu vor putea juca. Încercăm să renunţăm la Tahiri şi Fofana pentru a face loc noilor veniţi.

Vom căuta soluţii pentru aceşti jucători, împreună cu impresarii lor. Dan Petrescu mai vrea un jucător, cu care suntem în discuţii şi vom vedea în zilele următoare dacă se reuşeşte acest transfer. Nu pot spune cine este, că nu sunt încheiate negocierile, dar nu e din România. E mijlocaş şi e negru. Culio a jucat în liga a doua din Argentina. Culio este o emblemă a clubului nostru, este un jucător care a făcut performanţă. Mai are doi ani până la 40 de ani, spiritul lui şi experienţa lui vor ajuta foarte mult clubul", a declarat Mara, la DigiSport.

Comentarii Facebook