Miercuri 24 Aprilie

Kyndall Dykes, de la U Mobitelco, martor la dezastrul produs de uraganul Katrina, din New Orleans


Baschetbalistul Kyndall Dykes, de la U Mobitelco, a fost martor la dezastrul produs de uraganul Katrina, din New Orleans. El a povestit totul intr-un interviu acordat site -ului echipei.

"Se puteau vedea familii care isi paraseau casele, se puteau vedea oameni morti pe strada, a fost unul dintre cele mai cumplite momente din viata. Acum toata lumea e ok, familiei mele i-au lipsit unele lucruri, dar nu a murit nimeni in familie. O vreme insa, au stat separati. in timpul furtunii, detinutii dintr-o inchisoare trebuiau evacuati, iar pentru asta trebuiau sa treaca peste un pod. Multi dintre ei au profitat atunci si au evadat. A fost o nebunie, au ucis ofiteri de politie. Unii dintre detinuti au sarit de pe pod, incercand sa se salveze. A fost rau. Au furat din mall-uri, magazine, au jefuit oameni, in incercarea de a supravietui", a povestit Dykes.

Uraganul Katrina a luat viata a 1.830 de cetateni americani si este catalogat drept unul dintre cele mai mari dezastre din istoria acestei tari.

Kyndall Dykes a venit sa joace la U Cluj si l-a inlocuit in 2010 in echipa pe David Lawrence.

"Cand am ajuns aici, echipa pierduse doar doua meciuri, iar eu am incercat sa ma adaptez cat mai repede la echipa. Unul dintre prietenii mei, Gerome Le Gain, a jucat in Romania si cred ca si in Ungaria. inainte de a ajunge aici am jucat cam o luna in Maroc, insa nu mi-a placut. Prietenul meu, Le Gain, a vorbit cu presedintele Mircea Cristescu si asa am ajuns la Cluj, tocmai se accidentase David Lawrence. Au fost meciuri mai bune, mai slabe, dar cred ca cel mai bun meci a fost anul trecut in semifinala cu Timisoara, meciul trei, cred. Atunci mi-a intrat totul, m-am simtit foarte bine si toata lumea, si antrenorul, mi-a spus sa continui sa arunc asa la cos", a povestit Dykes.

Jucatorul a marturisit ca ii este foarte dor de tara si familia lui, mai ales de fiica sa care nici macar nu a implinit un an.

"Este greu sa fiu singur aici si sa nu o vad pe fiica mea cum creste. Acum are 11 luni, incearca sa vorbeasca, sa umble, o vad des pe Skype, dar nu sunt acolo, iar asta este cel mai greu. Totusi, vorbesc des cu familia. ii voi explica mai tarziu ca a trebuit sa plec de langa ea, pentru a-mi putea sustine familia, cred ca va intelege asta cand va fi mai mare. Trebuie sa castig bani pentru familia mea", a mai spus Kyndall Dykes.

Comentarii Facebook