Iuliu Muresan vrea sa scrie numele CFR Cluj pe foite de aur de la Rosia Montana! El si-a amintit si cum a lucrat 6 luni in mina - VIDEO

 

Presedintele CFR Cluj, Iulius Muresan, a visat cu ochii deschisi la semnarea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) si a spus ca ar vrea ca numele echipei sa fie scris pe foita de aur.

 

"Eu m-as bucura ca peste 2-3 ani sa poata sa exploateze acel steril si sa ne putem pune sigla CFR -ului pe un lingou de aur, asa pe o foita de aur. Nu ar fi nimic rau in asta si ar fi benefic", a afirmat Iuliu Muresan.

Presedintele CFR Cluj a jucat rolul avocatului diavolului si a aparat compania RMGC de cei care o contesta. Iuliu Muresan a povestit cum a lucrat chiar el intr-o mina din Baia Mare si ca intelege foarte bine care sunt procedeele de lucru.  

"Nu am avut nicio retinere sa implic aceasta societate intre sponsorii principali ai clubului, pentru ca personal am si o afinitate pentru tot ceea ce inseamna minerit pentru ca eu provin dintr-o familie de mineri, tatal meu a fost inginer miner.

De mic copil am fost familiarizat cu acest domeniu si ma lua tatal meu inca de la 7-8 ani in mina. Imi placea foarte mult. Era ceva fascinant cand eram copil si dupa aceea pot sa va spus ca in doua vacante din liceu si inainte de a intra la facultate am lucrat asa de trei ori cate doua luni in mina.

Sigur ca tatal meu m-a protejat si nu m-a pus sa lucrez unde era cel mai greu, ci luam niste probe de monoxid de carbon si niste probe de parf pentru ca asta era specificul la mina de minereu neferos cum era in zona din Baia Mare si in zona Vaii Ariesului, de la Rosia Montana
", a afirmat Iuliu Muresan.

El a spus ca RMGC investeste multi bani in Romania si acest lucru trebuie apreciat.

"Chiar m-am bucurat si nu am avut nicio emotie in a asocia numele CFR -ului, un nume legat de performanta in Liga 1, in Champions League si asa mai departe, cu o firma care vine cu un proiect foarte generos de miliarde de dolari si care doreste sa scoata niste aur care a ramas in niste halde de steril pentru ca tehnologia acea invechita din anii '60 nu a putut exploata decat o mica parte din aur si o parte zace acolo.

Eu stiu despre ce este vorba pentru ca am batut cu piciorul cand eram mic, ma jucam pe langa aceste halde de steril.

Nu cred ca e nimic controversat cand cineva vine, investeste multi bani in proiecte sociale si rezultatul ar fi foarte multe miliarde de euro investite
", a inchiat Iuliu Muresan.

 

Citeste si...

Rosia Montana Gold Corporation si CFR Cluj au semnat contractul de sponsorizare! Cum comentati? - VIDEO

Petitie a suporterilor CFR Cluj contra asocierii echipei cu Rosia Montana Gold Corporation! Vezi ce zice Iuliu Muresan - VIDEO

Comentarii Facebook