Învinsă și de Spania, România mai are o șansă la barajul pentru Euro 2020


Calificările pentru Campionatul European din 2020 s-au încheiat, iar România a ratat prezența între primele două clasate, nu însă și calificarea. Naționala așteaptă mini-turneul Nations League din primăvară, atunci când mai are o șansă la calificare.

Spania a fost ultimul adversar pe care România l-a întâlnit în această campanie de calificare la Campionatul European de fotbal din 2020. Totodată, a și fost cel mai dureros eșec suferit de echipa antrenată de Cosmin Contra. 5-0 a arătat tabela de pe Wanda Metropolitano din Madrid și clasamentul final aduce tricolorii pe locul al patrulea. Era destul de greu ca tricolorii să fie la capacitate maximă după ce rataseră matematic șansele să se claseze pe locul al doilea cu trei zile în urmă. 

Clasament Final Grupa F

Spania, 10 meciuri, 26 puncte

Suedia, 10 meciuri, 21 puncte

Norvegia, 10 meciuri, 17 puncte

România, 10 meciuri, 14 puncte

Insulele Feroe, 10 meciuri, 3 puncte

Malta, 10 meciuri, 3 puncte

 Spania - România a fost, fără doar și poate, un duel dezechilibrat din toate punctele de vedere, iar acest lucru era confirmat și de cotele uriașe oferite tricolorilor de agențiile de pariuri la acest ultim meci din preliminarii. De exemplu, la Fortuna, partener oficial al naționalei de fotbal a României încă din 2017, un atât de improbabil succes al echipei antrenate de Cosmin Contra era creditat cu 17.50. Fortuna este una din agențiile preferate ale românilor, nu doar datorită asocierii cu reprezentativa de fotbal, cât și pentru oferta de pariuri completă, promoțiile valoroase (un singur exemplu: excursii la finala Campionatului European din 2020) sau oferta Bonus Fortuna - printre cele mai atractive de pe piața pariurilor sportive autohtonă la ora actuală.

 Spre deosebire de alte dăți, când totul se sfârșea după campania de calificare, regulile s-au schimbat în ceea ce privește calificarea la EURO 2020, iar România mai are o șansă. Ea urmează ca în primăvara anului viitor să joace un mini-turneu de calificare, asta implicând semifinale și eventual finala. În semifinale vom întâlni Islanda sau Scoția, din păcate în deplasare.

Play-off-ul Ligii Națiunilor poate duce România la Euro 2020

România are ocazia să se califice la Euro, dar pentru asa trebuie să vadă întâi cu cine va juca, pentru că sunt vehiculate două nume: Scoția și Islanda. Programul barajelor urmează să fie stabilit vineri, 22 noiembrie, la Nyon. Cert este că tricolorii vor juca primul meci în deplasare. Dacă întâlnesc Islanda, atunci o eventuală calificare în finala barajului ni le poate scoate în cale pe Bulgaria, Israel, sau Ungaria. Dacă maghiarii se vor califica direct, atunci Irlanda de Nord, Irlanda, Danemarca, Slovacia, Țara Galilor.

Pe de altă parte, un eventual meci câștigat împotriva Scoției, am putea avea un nou duel al Grupei F de calificare, dar de data asta în finala play-off-ului Ligii Națiunilor. Putem să întâlnim în finală învingătoarea dintre Norvegia și Serbia. 

Cifre mai bune în meciurile directe cu Scoția și Islanda

Până acum, naționala României stă mai bine conform cifrelor din meciurile anterioare disputate în compania Scoției și a Islandei. Astfel, împotriva nordicilor am jucat de doua ori, în 1996/97, atunci când am și câștigat ambele manșe cu 4-0. Nici cu Scoția nu avem rezultate mai slabe. Deși am jucat de mai multe ori cu aceștia, am reușit să obținem două victorii, două meciuri s-au terminat la egalitate și o singură dată a câștigat Scoția.

Cel mai recent meci disputat de România și Scoția a avut loc în urmă cu 15 ani și jumătate. Pe 31 martie 2004, într-un meci amical disputat pe „Hampden Park” în fața a peste 20.000 de fani, Cristian Chivu și Daniel Pancu aduceau victoria pentru tricolori. Scoțienii aveau să înscrie și ei câteva minute mai târziu după golul lui Pancu, prin McFadden.

Barajul se va disputa cu alt antrenor pe banca tehnica a României

Presiunea si faptul că România a ratat calificarea la Euro în urma disputării meciurilor din Grupa F, l-au făcut pe selecționer să reacționeze. Cosmin Contra și-a dat demisia, cerându-și scuze suporterilor, iar asta înseamnă că vom juca barajul Ligii Națiunilor cu un alt tehnician pe banca echipei naționale. Mirel Rădoi este principalul favorit, după ce UEFA și-a dat acceptul ca fostul jucător să poată fi numit selecționer în condițiile în care acesta nu a finalizat cursurile pentru licența Pro.

Referitor la numirea unui nou antrenor pe banca echipei naționale, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că până la sfârșitul anului se va afla numele noului tehnician.

O decizie finală în privința staff-ului tehnic va fi luată în maximum trei săptămâni, în această perioadă se va întruni Comisia Tehnică, urmată apoi de o ședință a Comitetului Executiv.” 

În ,,pole position’’ pare că Dan Petrescu este văzut urmașul lui Contra. Actualul antrenor al campioanei și al liderului Ligii 1 nu a spus pas unei eventuale numiri pe banca României. Mircea Lucescu este un alt nume vehiculat de presa sportivă.


Comentarii Facebook