Începe turneul de handbal mixt, la Cluj-Napoca

 

Trofeului Clusium C.N. – primul turneu de handbal mixt din România este la a IV-a ediţie şi are loc în 4 şi 5 august la Sala Sporturilor "Horia Demian" şi la Sala "Gheorghe Roman" din parcul universitar.

Echipele participante la editia din acest an sunt: Evo Handbal, Acvila Bucuresti, HCA Bucuresti, Spada White Team, Nova Bucuresti, Fan Club Odorhei, HandbalFan R.Valcea, Tg. Mures, Handbal IV Fun Brasov, HCA Brasov, CS UNITED 2008 Cluj-Napoca si HandTrick Cluj. Locatii S. Sp. H. Demian si Sala Gh. Roman.

Prima echipa s-a înfiinţat la Cluj şi a luat numele de ‚U’-nited, pentru că oricum era formată în mare parte din suporteri ai echipei de handbal feminin U Jolidon. Primele antrenamente, timp de câteva luni s-au facut pe un teren de iarbă şi pământ, cu plasa împletită de jucători, mingi folosite şi donate de către U Jolidon şi altele cumpărate de jucători.

"Dacă la prima ediţie au participat 6 echipe, la cea de-a doua numărul a crescut la 8, la a treia ediţie s-a ajuns la 11 şi în acest an vom avea nu mai puţin de 12 echipe.

Dincolo de turneul anual, Clusium C.N., la Cluj se organizează şi un campionat regional, care se derulează în perioadele de toamnă, iarnă, primăvară. Daca la inceput erau doar câteva echipe, între timp s-a ajuns la peste 20 de formaţii, care se „duelează” în 4-5 turnee anuale şi sperăm să ajungem în sfârsit la acel campionat naţional de handbal mixt. Între timp au fost şi câteva tatonari la federaţie şi cine ştie, poate vom reusi să devenim o ramură recunoscută oficial", spun organizatorii.

Chiar daca cei care practică handbalul mixt fac în primul rând „performanţă” în alte domenii: ingineri IT, ingineri constructori, diplomaţi, manageri, cadre militare, profesori de sport, studenţi la medicină, psihologi, fosti jucatori de performanţă, pe toţi ne uneşte dragostea pentru sport în general şi pentru handbal în special.

Handbalul mixt pur şi simplu ne-a făcut si ne face viaţa mai frumoasă. Ne ajută ca în vremuri tulburi (probleme economice, valori umane căzute în derizoriu) să menţinem zâmbetul pe buze şi să găsim puterea de a ne bucura şi a păşi înainte, apăsat şi cu încredere.

 

Comentarii Facebook