Fotografii SPECTACULOASE de la deschidere JO 2012 din Londra

Jocurile Olimpice de vară de la Londra s-au deschis, vineri seară, cu o ceremonie a excentricităţii şi imaginarului ce a încântat, timp de peste trei ore, cei 80.000 de spectatori prezenţi în tribunele Stadionului Olimpic, dar şi telespectatorii din întreaga lume.

Startul ceremoniei a fost dat de rutierul Bradley Wiggins, câştigătorul Turului Franţei, care a bătut clopotul olimpic, cel mai mare clopot "acordat" din lume, realizat la doar câteva mile de stadion, scrie Mediafax.

Spectacolul a mai fost condimentat cu momente Dizzee Rascal şi Sir Tim Berners-Lee (inventatorul World Wide Web), dar şi cu o apariţie de efect a interpretei Emeli Sande, care a cântat "Abide with me", în timp ce 50 de dansatori, inclusiv coregraful Akram Khan, înfăţişau lupta dintre viaţă şi moarte.

Un alt moment savurat de public a fost cel în care fotbalistul David Beckham, extrem de elegant, a fost arătat într-o barcă pe Tamisa, aducând torţa olimpică.

 15.000 de voluntari au contribuit la ceremonia de deschidere şi nu mai puţin de 23.000 de costume au fost folosite cu această ocazie, Danny Boyle având la dispoziţie 34 de milioane de euro la dispoziţie pentru a-şi pune în aplicare toate ideile pentru acest spectacol care a arătat în detaliu valorile şi identitatea britanicilor şi din care nu a lipsit umorul.

La eveniment au asistat aproape 70 de şefi de stat şi de guvern, precum şi zece capete încoronate, dar şi prima doamnă a SUA, Michelle Obama. Printre invitaţi se află regina Danemarcei, Margrethe II, prinţul Albert de Monaco, regina Sofia a Spaniei, premierii David Cameron (Marea Britanie), Jean-Marc Ayrault (Franţa), Enda Kenny (Irlanda), Elio Di Rupo (Belgia), Recep Tayyip Erdogan (Turcia), Victor Ponta (România), Salam Fayyad (Palestina) şi Dmitri Medvedev (Rusia), precum şi preşedinţii Joachim Gauck (Germania), Ali Bongo (Gabon), Alassane Ouattara (Coasta de Fildeş) şi Paul Kagame (Rwanda).

 

Foto: dailymail.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook