În China a apărut un caz de hantavirus, care este mai periculos ca și coronavirusul


Un bărbat a murit într-un autobuz din China, iar testele făcute au arătat că era infectat cu  Hantavirus, care este răspândit de şobolani.

Victima a murit într-un vehicul din Shandong în drum spre serviciu şi s-a dovedit că suferă de hantavirus.

Incidentul a stârnit panică în China, iar haştag-ul #hantavirus s-a viralizat. Epidemiologii spun că nu este un virus nou şi se crede că oamenii îl iau în circumstanţe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

Cercetătorul suedez dr. Sumaiya Shaikh a scris pe Twitter că ”#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea. Se răspândeşte de la şobolani sau şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp, iar transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani”.

Rata decesului este de 38% conform Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.

În plămâni, se produs scurgeri de sânge care inundă sacii de aer, ceea ce face dificilă respiraţia pacienţilor.

Când virusul infectează inima, se reduce capacitatea organului de a circula sânge prin organism. Acest lucru provoacă tensiunea arterială scăzută în mod critic şi o lipsă de oxigen în întregul corp, ceea ce poate duce rapid la insuficienţa şi moartea organului. Virusul este fatal între 35 şi 50% din cazuri.

Comentarii Facebook