Hockeystii maghiari care si-au agresat un coleg pe motive interetnice au fost suspendati


Comisia de Etica a Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a hotarat sa-i suspende pe termen nelimitat pe hockeystii Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred, acuzati ca si-au agresat un coleg in cantonament pe motive interetnice.

"Comisia de etica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a ratificat astazi propunerile presedintelui COSR, Octavian Morariu, de a-i suspenda pe termen nedeterminat din nationala de hochei pe gheata a Romaniei care se afla in pregatire in vederea participarii la FOTE 2013 pe Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred", se arata intr-un comunicat emis de catre COSR.

Evenimentul a avut loc la 1 decembrie, cand jucatorul Florin Cosmin Marinescu a fost injurat de catre coechipieri. Acesta le-a cerut sa il injure in limba romana, pentru ca este 1 decembrie, dupa care a fost agresat la vestiare.

"Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani. Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cuvinte urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude", a scris Marinescu intr-un memoriu adresat forurilor sportive, potrivit Mediafax.

Alaturi de catre cei trei hockeysti, au fost sanctionati cu mustrare si antrenorii Otto Keresztes si Istvan Gereb.

Comentarii Facebook