O handbalista de la U Jolidon Cluj a fost depistata in 2008 cu sibutramina si a scapat nesuspendata

Simona Vintila, handbalista la U Jolidon Cluj, a trecut prin aceeasi experienta negativa prin care trece acum si "briliantul". Tanara a fost depistata pozitiv cu sibutramina, dar nu a fost suspendata. Ea spune ca acest medicament poate cauza moartea.

Simona Vintila a declarat ca substanta nu aparea pe prospectul medicamentului. "Scria doar ca e suta la suta natural. Era o capsula de slabit. Am inteles ca aceasta substanta e foarte nociva si poate cauza si moartea. Eu nu am fost suspendata tocmai pentru ca pe prospect nu era trecuta acea subsanta. Ei au crezut ca am luat "Reductil", dar eu de fapt luasem "Pastila de slabit", ceea ce era cu totul altceva", a declarat jucatoarea, citata de prosport.

Simona nu are ce stafuri sa ii dea "briliantului", pentru ca nu stie exact daca pe cutia de medicamente era trecuta si substanta interzisa. "Nu stiu ce a luat el. Eu nu am fost suspendata pentru ca am luat acea pastila de slabit. Eu nu am vrut niciodata sa ma dopez. Daca la noi se vand pastile pe care scrie suta la suta naturale, asta nu e vina noastra", a mai declarat Simona Vintila.

Jucatoarea a fost depistata pozitiv cu sibutramina, in 2008, in timp ce juca la Rulmentul Brasov si a scapat nepedepsita, desi risca o suspendare de doi ani. Simona Vintila a fost gasita cu subitramina de catre agentia anti-doping din Norvegia, dar comisia de audiere i-a aplicat doar o mustrare jucatoarei, in 3 octombrie 2008.

Adrian Mutu a luat sibutramina la sfatul mamei sale, care a declarat astazi ca fiul ei nu stia ca medicamentul ar contine o substanta interzisa. "Pe prospect nu scrie nimic. Este vina celor care au fabricat medicamentul. Eu inca nu am vorbit cu el, este cu avocatii. Mi-a transmis sa stau linistita. Este o prostie, nu a fost ceva intentionat. Eu am luat pastilele cu mine, in Italia si cred ca le-am uitat pe acolo. Cred ca le-a luat din curiozitate, ma laudam ca am slabit. El nu foloseste pastile de slabit. Pe cutie scrie ca este produs naturist si nu scrie ca ar contine substante interzise", a spus Rodica Mutu, in direct la Telesport.

Comentarii Facebook