Hagi și Gică Popescu vor juca fotbal la Cluj împotriva Galatasaray Legends, în luna iunie


”Generația de Aur” a României, în frunte cu Gheorghe Hagi și Gică Popescu, va juca un meci demonstrativ, la Cluj, împotriva Galatasaray Legends.

Partida se va juca în 2 iunie, în cadrul Sports Festival. ”Pentru mine este întotdeauna o bucurie să joc fotbal, să fiu în teren alături jucătorii celor două mari echipe, a României și Galatasaray Istanbul, unde m-am simțit întotdeauna ca acasă, înseamnă un moment cu totul special și abia aștept să îl împărtășesc cu fanii fotbalului din România”, a declarat Gheorghe Hagi.

Gheorghe Popescu: ”Este o mare bucurie să îmbrac din nou tricourile ambelor echipe România și Galatasaray și să contribui astfel, împreună cu foștii mei colegi, la eforturile de reclădire a Turciei după devastatorul cutremur care pe mine personal m-a marcat profund. Pasiunea cu care noi, membri ai Generației de Aur, am tratat mereu fotbalul s-a văzut în întreaga noastră carieră, și pasiunea asta încă e aprinsă, sperăm să fie inspirație pentru noile generații”.

Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival: ”Ne bucurăm să găzduim din nou la Cluj legende ale fotbalului mondial. Am muncit mult în ultimele luni alături de domnii Hagi și Popescu pentru a putea parafa acest eveniment, astfel că este o mare onoare să îi avem prezenți alături de multe alte nume mari. I-am avut alături de noi și în prima ediție Sports Festival, alături de Barcelona Legends. Anul acesta, ne pregătim de un alt demonstrativ de excepție cu Galatasaray, o echipă care a scris istorie nu doar pentru Turcia, ci pentru întreaga lume și care a arătat că orice vis este posibil”.

Fondat în 1905, clubul de fotbal Galatasaray a scris istorie în 2000, când a câștigat Cupa și Super Cupa UEFA, fiind prima echipă turcă care a reușit această performanță. De altfel, în sezonul 1999-2000, Galatasaray a avut o echipă remarcabilă care a câștigat, pe lângă cupa UEFA, campionatul și cupa în Turcia, echipă pe care o regăsim astăzi sub numele Legendele Galatasaray și pe care fanii fotbalului au șansa să o vadă la Cluj.

Golgheterul all-time al Naționalei României, Gheorghe Hagi, a marcat 78 de goluri pentru Galatasaray în toate cele 167 de meciuri în competiții europene și naționale. A fost conducătorul de joc care a reușit să coalizeze echipa în jurul lui, foarte iubit de jucători și fani. Gheorghe Popescu a fost un lider puternic în teren și a reușit să marcheze 19 goluri în cele 119 meciuri jucate pentru Galatasaray. El a executat penalty-ul decisiv în finala Cupei UEFA din 2000, împotriva celor de la Arsenal.

Încasările primite de clubul Galatasaray pentru a participa la evenimentul organizat în cadrul Sports Festival vor fi donate către organizațiile care se ocupă de eforturile de ajutorare a victimelor acestei calamități.

Comentarii Facebook