Gimnastele românce au ratat calificarea la Jocurile Olimpice



România nu va fi reprezentată la gimnastică artistică la Jocurile Olimpice din acest an, după ce echipa de fete a ratat calificarea la Rio.

Azi-noapte, româncele au terminat pe locul cinci la finalul primelor trei din cele patru subdiviziuni ale turneul preolimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă. Echipa noastră a acumulat 216,569 de puncte, la capătul unui concurs plin de ratări. În faţa sa au fost Brazilia, Germania, Australia şi Elveţia. Iar locul şase a fost ocupat de Coreea de Sud, potrivit realitatea.net.

În concurs au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbura, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

Cea mai mare notă a fost obținută de Ponor, 14,600 la bârnă, însă aceasta a ratat la sărituri.

România a obţinut un total de 56,123 de puncte la sărituri, 50,599 de puncte la paralele, la barna a avut 55,007 puncte, iar la sol, 54,840 de puncte.

Astfel, țara noastră nu va avea o echipă la gimnastică în cadrul Jocurilor Olimpice din acest an, însă Marian Drăgulescu a reușit să se califice individual, datorităvmedaliei mondiale de argint de la sărituri.

După ratarea calificării echipelor, atât băieţii, cât şi fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio.

Comentarii Facebook