FOTO. „U” revine pe prima scenă a fotbalului românesc! După șapte ani, „studenții” readuc Simbolul în primul eșalon


După șapte ani, în care a parcurs drumul de la cel mai jos nivel până în prima ligă, FC universitatea Cluj se întoarce pe prima scenă a fotbalului românesc. Pătimașa galerie a Șepcilor Roșii va putea onora „Simbolul” la meciurile din Divizia A. Meciul retur de baraj s-a încheiat cu scorul de 1-1. 

Peste 13.000 de spectatori au venit pe stadionul „Dinamo” pentru a vedea returul barajului Dinamo București - Universitatea Cluj. Ambele formații s-au aflat pe un „butoi de pulbere”, atmosfera fiind tensionată pe stadionul din „Ștefan cel Mare”. În pofida presiunii din ultima săptămână și a zarvei din cauza retrogradării Dinamo, alb-negrii au reușit să-și câștige dreptul pentru promovare în Liga 1. 

Primul gol a fost marcat de formația oaspete, Tescan a șutat de la distanță, profitând de poziția avansată a lui Eșanu, balonul se lovește în transversală și intră în poartă. În minutul 20, Matei primește bine în careu și îi trimite lui Vlad Morar în fața porții „U”, iar acesta șutează direct, trimițând în plasă. După primele 45 de minute, echipele se aflau la egalitate în meciul retur de baraj, cu scorul 1-1, scrie sport.ro

Reamintim că Universitatea Cluj a câștigat prima manșă a barajului de promovare/retrogradare contra lui Dinamo, cu un scor onorabil de 2-0, contrar așteptărilor „majorității”. După derby-ul din această seară „câinii” retrogradează pentru prima dată în istorie. În ultimii ani, roș-albii s-au confruntat cu o serie de dificultăți financiare. 

Am început drumul spre Liga 1 în 2016 cu o deplasare, în liga 4. Am pornit de foarte jos! Am pornit la un drum care s-a dovedit lung, mai lung decât ne-am dorit, anevoios, cu multe încercări și piedici. Am depășit tot ce ne-a stat în cale și tot ce ne-a fost împotrivă. Am făcut-o împreună, uniți, dârzi, demni și încăpățânați. Azi o să împlinim drumul patimilor tot printr-o deplasare! „U” o să promoveze azi! Respectăm nespus pe Dinamo, îi respectăm istoria, calibrul și importanța pe care o are în fotbalul românesc. Ne iubim frații! Însă pentru noi, azi este exclusiv despre promovarea Universității Cluj, restul sunt consecințe nefericite și conjuncturi ale unui întreg sezon, iar cei responsabili de ele să și le asume. Respectul, onoarea, loialitatea și sentimentele frățești rămân neclintite! Orice ar scrie presa sau ar spune alții, nimeni și nimic nu o să despartă frații! Când toată lumea ne este împotrivă/Echipa noastră o vom încuraja/Și de nimic nu ne este frică”, au scris suporterii Șepcilor Roșii pe pagina de Facebook a galeriei, înainte de meciul din această seară.

Comentarii Facebook